Heifer, Heifer

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • WojciechT
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2012.09
    • 2546

Heifer, Heifer

Po prostu kolejny eurolager, nie różniący się znacząco (a nawet nieznacząco) od innych, budżetowych hiszpańskich piw. Dość powiedzieć, że w wielopaku puszka 0,33 l tego piwa kosztuje nieco ponad 20 eurocentów. Czyli standard: smaku prawie brak, lekka ściera, jakiś kwasek przy przełykaniu.

Co ciekawe - podano pełny skład, w tym barwnik i stabilizator. Alkohol 4,5%, ekstrakt nieznany.
    Ostatnia zmiana dokonana przez WojciechT; 2015-04-27, 17:57.
  • wpadzio
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2011.06
    • 2655

Heifer? A nie warzy tego przypadkiem Damm z Barcelony dla supermarketów?
    Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
    Serviatus status brevis est
    3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

• WojciechT
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2012.09
      • 2546

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzio
      Heifer? A nie warzy tego przypadkiem Damm z Barcelony dla supermarketów?
      Hmmm. Być może, na stronie jednego ze sklepu było jedynie napisane, że "Heifer, Heifer Cerveza". Szukałem informacji o browarze w internecie, ale niestety nie udało mi się jej znaleźć. Niemniej nie znam hiszpańskiego, a to na pewno utrudnia poszukiwania

Na puszce informacji, kto to uwarzył, brak.

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
        Font Salem, Cerveza Clásica Spar
        darekd
        Font Salem to producent należący do grupy Damm.
        Marketowe piwo dla Spara (Piotr i Paweł) w puszce 0,33 l. w cenie bodaj 0,99 PLN.

4,5% alk. W składzie karmel amoniakalny (E150c) jako barwnik, alginian glikolu propylenowego (E405) jako stabilizator oraz kukurydza.

...
        2021-01-30, 23:22
      • Dukat_WSI
        APA/IPA na pilzneńskim zamiast pale ale
        Dukat_WSI
        Niestety zauważyłem, że w budżetowych IPA/APA/stoutach z browarów regionalnych nie jest używany jako bazowy słód pale ale, ale pilzneńskim. Czy to faktycznie taka oszczędność? Bo umówmy się, tym piwom trochę brakuje do rasowych "rzemieślników".
        2018-11-10, 22:05
      • Latarnik
        Stoudt's, Heifer-in-wheat
        Latarnik
        Butelka 355ml Alk. 5% IBU 12 Niefiltrowane.
        Slaba piana opada do zera.
        Bardzo niskie wysycenie.
        Smak bez zarzutu, banany, gozdzik i lagodna slodycz.
        Niezle....
        2011-10-19, 02:00
      • Krzysiu
        Broyhan – późnośredniowieczne piwo z Hanoweru.
        Krzysiu
        Jednym z wielu zapomnianych stylów piwa jest Broyhan, występujący też pod nazwami Broihan lub Breyhan. To jęczmienno – pszeniczne piwo, powstałe w XVI w. w Hanowerze, które rychło zyskało dużą popularność i w różnych odmianach rozpowszechniło się w całych północnych i środkowych...
        2017-04-23, 13:45
      • Dreamer
        Redwell, West Coast Pale Ale
        Dreamer
        styl: American pale ale
        alk. 5,6%

Browar Redwell został założony w październiku 2013 r. przez czterech dobrych znajomych: Amy, Patricka, Benjamina i Michaela. Ekipa postanowiła wnieść trochę świeżości (i przy okazji przywrócić tradycje piwowarskie) na brytyjskim craftowym...
        2016-02-19, 11:33
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...