Cuenca, [Nómada/To Øl] Battle Royal Imperial Miso Porter

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • rafael52
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.12
    • 478

Cuenca, [Nómada/To Øl] Battle Royal Imperial Miso Porter

Piwo w stylu Imperial Porter
    Butelka 330 mL
    Alkohol 11 % obj.
    Ekstrakt

Kolor: czarne jak smoła, zupełnie nieprzejrzyste, brak najmniejszych refleksów.
    Piana: obfita, drobnopęcherzykowa, trochę strzela, ale zostaje około centymetrowa trwała warstwa.
    Zapach: sporo aromatów ciemnych, palonych słodów, gorzka czekolada, kakao, kawa, delikatne nuty palone, w tle delikatnie pojawiają się nuty ciemnych owoców, wiśni, alkohol minimalnie daje się wyczuć, ale jest przyjemny, nie jakiś spirytusowy.
    Smak: spora pełnia, przyjemna aksamitność, tak jak w aromacie dużo nut ciemnych słodów, gorzka czekolada, kakao, delikatna kawa oraz paloność, daje się wyczuć delikatna kwaśność od palonych słodów, trochę jak w gorzkiej czekoladzie, goryczka średnia, alkohol delikatnie wyczuwalny w ustach, głównie jednak przez przyjemne rozgrzewanie w żołądku.
    Wysycenie: niskie, bardzo dobre.
    Opakowanie: informacji o piwie nie ma zbyt wiele, tylko zawartość alkoholu, grafika bardziej w stylu To Øl, jakoś nie trafia do mnie.
    Uwagi: bardzo dobry imperialny porter, wart spróbowania.
    Attached Files
  • yoxik
    Porucznik Browarny Tester
    • 2012.10
    • 427

Nómada / To Øl Battle Royal Imperial Miso Porter
    Brewed at Cervezas Cuenca
    Style: Imperial Porter
    Sabadell (Barcelona), Spain
    ABV: 11%

pite w terminie do 03.2017

Piana skąpa znika. Kolor czarny zmętniony. Aromat gorzka czekolada, palone słody(lekko kwaśny) i od razu przy tym likierowy, słodki, suszone owoce. Smak podobnie bardo intensywna gorzka czekolada, popiół, pełnia słodowa, rodzynki, słodki likier z alkoholową szlachetną nutą. Goryczka wyraźna ziołowo trawiasta, w smaku można wyczuć że to porter nie RIS nie wiem jednak jak to opisać
    Brawo WOW
    Również tutaj
    https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/

Comment

Przetwarzanie...
    X