La Grúa, La Grua Viento Sur

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

La Grúa, La Grua Viento Sur

Browar w Pontejos
    Pilzner, alk 4,8%
    kolor - ciemno-złocisty, bardziej miodowy
    piana - biała, średnie i duże pęcherze, szybko opada
    zapach - słaby, słodowo-owocowy
    smak - mizerna treściwość, goryczka bardziej owocowa niż słodowa, podkład także podchodzi w lekka słodycz, dla mnie przeciętne
    gaz - za dużo
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• AaLeX
    Połczyn-Zdrój, Ultimate Hopped Połczyn Pilzner
    AaLeX
    Znalazłem to piwo w Dino. Ostatnia butelka kosztowała 4,69zł. Dużo, ale myślę sobie, spróbuję. Może to piwo pokaże jakiś smak. I mamy niespodziankę. Piwo ma smak. Barwa słomkowa. Piana niezła. Zapach chmielowy. W smaku chmiel, delikatny nuty ziołowo-słodkawe. Dość oryginalny w smaku...
    2024-08-06, 14:16
  • Javox
    Tyskie, Tyskie Pilzner
    Javox
    Ekstrakt 11.8*, alko 4.9%, IBU 27.

Piana - sporo na początku potem grubsza warstwa.
    Lacing - trochę było.
    Barwa - złoto.
    Gaz - średni.
    Aromat - zbożowość na lagerowej owocowości.
    Smak - słodkawe, nuta ziołowa (ciężko to zidentyfikować jakimś...
    2023-07-26, 07:40
  • Javox
    ?, [Wawrzyniec] Pilzner
    Javox
    Browar z Żywca.

Ekstrakt 11*, alko 4.5%

Piana - na dłużej pełna warstewka.
    Lacing - sporo.
    Gaz - średni.
    Barwa - jasne złoto.
    Aromat - lekko chmiel i słód.
    Smak - słodkawe, ziołowe (przypominające posmaki Żateckiego). Lekka Goryczka....
    2023-03-26, 22:45
  • malpitrzon
    Pilzner + mosaic
    malpitrzon
    Cześć,

za mną już ponad 10 warek z zacieraniem z czego dwie to był Pilzner z Browamatora i zarówno przeze mnie jak i znajomych te dwie warki były najbardziej chwalone więc teraz plan mam następujący: zrobić warkę Pilznera 40 litrową z czego połowę nachmielić tak jak zawsze...
    2018-08-11, 15:06
  • DraveS
    Pierwszy Pilzner
    DraveS
    Hej. Jestem już po kilku warkach, głównie IPY i APY bo to moje ulubione klimaty. Ale chciałbym uwarzyć pierwszego lagera. Mam warunki by fermentować w dowolnej temperaturze. Chciałbym jakiś fajny przepis na Pilznera ale który miałby dużo goryczki może nawet z amerykańskimi nutami. Ale bardziej...
    2020-08-25, 21:36
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...