San Miguel (Nómada), Marabunta

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

    San Miguel (Nómada), Marabunta

    Nie wiem gdzie piwo było warzone bo informacje o tym kontraktowcu po sprzedaniu części udziałów San Miquelowi to głównie korporacyjna papka.

    Double IPA
    A: 7,5 % obj.
    E: n/n

    Barwa słomkowo-złota. W piwie pływają spore ilości dużych farfocli. Na czysto udało się przelać około 2/3 zawartości. Piana biała, drobna, bardzo niska i bardzo krótka.
    Aromat głównie cytrusowy z niewielkim dodatkiem żywicy. Słodowość bardzo słabo wyczuwalna. Całość podbita ulotnym ale ciągle, niepokojąco obecnym aromatem mineralno-kiszonkowym.
    W ustach pierwsze i jedyne skrzypce gra chmiel. Początkowo, przyjemny ziołowo-trawiasty smak przechodzi w ściągającą, piołunowo-pestkową goryczkę.

    Piwo dwóch wymiarów. Pachnie sympatycznie z jednoczesną wadliwą nutą. Smakuje na początku dobrze aby po paru łykach zmęczyć ostrą, jednowymiarową goryczką i w efekcie poza nią nie oferuje niczego więcej.

    Za 11 zł za butelkę 330 ml można bez trudu znaleźć lepsze iipa ale raczej nie z Hiszpanii
  • wpadzio
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2011.06
    • 2654

    #2
    Spora szansa, że wszystkie nowe piwa Nomady są po prostu warzone w macierzystym browarze Mahou w Aloverze.

    Spanish beer promoter Cervecera Independiente announced the launch of microbrewery Nómada Brewing's craft beers on Friday.
    Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
    Serviatus status brevis est
    3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

    Comment

    Przetwarzanie...
    X