San Miguel (Nómada), Marabunta

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

San Miguel (Nómada), Marabunta

Nie wiem gdzie piwo było warzone bo informacje o tym kontraktowcu po sprzedaniu części udziałów San Miquelowi to głównie korporacyjna papka.

Double IPA
    A: 7,5 % obj.
    E: n/n

Barwa słomkowo-złota. W piwie pływają spore ilości dużych farfocli. Na czysto udało się przelać około 2/3 zawartości. Piana biała, drobna, bardzo niska i bardzo krótka.
    Aromat głównie cytrusowy z niewielkim dodatkiem żywicy. Słodowość bardzo słabo wyczuwalna. Całość podbita ulotnym ale ciągle, niepokojąco obecnym aromatem mineralno-kiszonkowym.
    W ustach pierwsze i jedyne skrzypce gra chmiel. Początkowo, przyjemny ziołowo-trawiasty smak przechodzi w ściągającą, piołunowo-pestkową goryczkę.

Piwo dwóch wymiarów. Pachnie sympatycznie z jednoczesną wadliwą nutą. Smakuje na początku dobrze aby po paru łykach zmęczyć ostrą, jednowymiarową goryczką i w efekcie poza nią nie oferuje niczego więcej.

Za 11 zł za butelkę 330 ml można bez trudu znaleźć lepsze iipa ale raczej nie z Hiszpanii
  • wpadzio
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2011.06
    • 2655

Spora szansa, że wszystkie nowe piwa Nomady są po prostu warzone w macierzystym browarze Mahou w Aloverze.

Spanish beer promoter Cervecera Independiente announced the launch of microbrewery Nómada Brewing's craft beers on Friday.
    Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
    Serviatus status brevis est
    3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

Related Topics

Collapse

• Dermid
      'Częściowa' identyfikacja (San Miguel)
      Dermid
      Witam,
      liczę na Waszą pomoc, gdyż mam pewien problem z identyfikacją kapsli San Miguel (dokładniej producenta, czyli firmę, oraz kraj pochodzenia). Szukam na różnych stronkach z kapslami informacje dotyczące kapsli San Miguel i różne strony podają inne informacje, przez co nie mam...
      2020-02-23, 16:03
    • Javox
      Beck's, San Miguel
      Javox
      Kolejna marka AB InBev w Niemczech. Licencja hiszpańskiego browaru Mahou.

Zawartość alko 5.4%

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
      Lacing - nie za dużo.
      Gaz - średni.
      Barwa - jasne złoto.
      Aromat - zbożowość, słodowość z nutą...
      2024-07-17, 20:56
    • darekd
      San Miguel, Yakima Valley IPA
      darekd
      American India Pale Ale

Chmiele ze znanego chmielowego zagłębia w USA, ale jakie konkretnie nie podano.

6,1% alk.

Aromat - cytrusy i żywice, potem trochę biszkoptu od słodu
      Piana - wysoka, zwarta, dość trwała, kożuszek do końca, zostaje na szkle...
      2023-06-30, 14:15
    • wpadzio
      San Miguel (Nómada), Imperial Stout Coco
      wpadzio
      W serii imperialnych stoutów warzonych przez Nómadę we współpracy z San Miguelem po wersji z giandują przyszła pora na degustację kolejnego. Tym razem do produkcji wykorzystano jako składnik dodatkowy kokosy. Piwo ma 10,5% alkoholu i jak reszta w serii zostało nachmielone odmianami Sorachi Ace i...
      2017-07-25, 13:33
    • wpadzio
      San Miguel (Nómada), Imperial Stout Gianduja
      wpadzio
      W serii imperialnych stoutów, warzonych przez kontraktowca spod Barcelony w San Miguelu pojawiło się, lub ma się jeszcze pojawić kilka wariantów z różnymi dodatkami, jak maliny, czekolada, kokos, pomarańcze, czy mięta. Wszystkie piwa są odpowiednio mocne, mając 10 - 10,5% alkoholu.
      ...
      2017-07-23, 14:50
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...