Jakobsland, Papa's Beard

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12674

    Jakobsland, Papa's Beard

    Hiszpańska ekipa znana ze współpracy z browarem Widawa.

    Brown Ale z dodatkiem herbaty rooibos. (na ecie uściślają, że chodzi o amerykańską wersję ejla)

    Alk. 7,0%
    44 IBU

    Aromat - spora słodowa podstawa z czekoladą, leciutkim karmelem, lekko podpalana plus chmielowa owocowość (czerowne owoce?) - chyba herbata ładnie i wyraźnie
    Piana - bardzo wyraźna czapa, powoli tworzą się bąble, ale i tak zdecydowanie trwała, zostaja na szkle
    Barwa - ciemny, zmętniony brąz z dodatkiem kilku kropel rubinu
    Wysycenie - łagodne, leciuteńko podszczypuje
    Smak - ciastko karmelowe, mleczna czekolada, tony palone - spora słodowa pełnia. Lekka cierpkość owocowa - jeżyny, sporo chmielu z owocowymi tonami i jeszcze więcej taninowej, herbacianej goryczki, która idealnie współgra z chmielem. Kompletnie nie czuć alkoholu
    Treściwość - zdecydowanie pełne, nie ciężkie

    Krągła i miękka słodowa baza spotyka się z taninową, herbacianą goryczką z pazurem, do tego lekka, ożywiająca cierpkość. Piwo jest złożone, bogate w smaku. Herbata jest wyraźna, ale wszystko jest harmonijnie zbalansowane. Wyraźne i bogate w smaku piwo. Bardzo dobre piwo.
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12674

    #2
    Zdjęcie:
    Attached Files

    Comment

    Przetwarzanie...
    X