Naparbier, Road to Nowhere

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wpadzio
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2011.06
    • 2654

Naparbier, Road to Nowhere

Współpraca hiszpańskiego kraftowca oraz holenderskiego brewpubu Van Moll z Eindhoven. Wyszła wariacja na temat stouta podbitego tajską kawą. Piwo ma 7,1% alkoholu. W składzie płatki owsiane, kawa, ekstrakt kokosowy, kardamon.

Barwa czarnego brązu, przy dnie pod światło połyskuje miedzianymi tonami.
    Jasnobeżowa piana o drobnej teksturze. Po trzech minutach obrączka wokół szkła i bardzo dziurawe naśnieżenie. Umiarkowanie lepi się do ścianek.
    Aromat ciekawy, z racji dodanego kardamonu ma mocną cytrynowo-imbirową nutę przewodnią. Oczywiście baza to ciemna kawa, gorzka czekolada, palone ziarno, choć daleko w tle daje się po ogrzaniu odnaleźć anonsowanego w składzie kokosa.
    Smak łączy ze sobą tą ciemną gorzką naturę ziaren kawy i palonego słodu, z pewną dozą wanilli oraz przypraw. Finisz jest wytrawny a palona goryczka długo zostaje w ustach, aczkolwiek z kardamonowymi niuansami. Samo piwo natomiast jest raczej mało treściwe, może nawet zbyt wodniste jak na obecność płatków owsianych.
    Wysycenie niewysokie, jak to w stoutach zwykle bywa.
    Butelka 330ml. W pierwszej chwili się zdziwiłem bo nie dostrzegłem trupiej czachy, ale po chwili odetchnąłem z ulgą... jest Takiemu kierowcy to i tak wszystko jedno gdzie jedzie. Kapsel z "czymś", może pobawimy się w zgadywanki co to jest?

Droga donikąd to całkiem dobra droga. Czarna, charakterna, z interesującymi niuansami. 8 w skali 10.
    Attached Files
    Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
    Serviatus status brevis est
    3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
  • fidoangel
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 3489

Perliczka, na kapslu jest perliczka . Tak myślę...
    "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
    Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
    Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

Przetwarzanie...
    X