Chyba flagowy produkt hiszpańskich kurortów. Zdecydowanie odradzam. Z zakupionych dwóch litrowych butelek wylałem 1,5.
San Miguel, San Miguel Especial
Collapse
X
-
A mnie smakowało! Jest delikatne ale nie jest to sikacz bez charakteru. Hiszpanie z uwagi na upały nie będą produkować piwa mocnego o intensywnym smaku, możliwe że nasze polskie podniebienia nie są przyzwyczajone do delikatniejszych trunków. Od czasów wakacji wspominam to piwo i ucieszyłem się kiedy pojawiło się w supermarketach Geant. Pozatym popieram idee piwa w litrowych butlach.
-
-
z litrowych tzw. "ptysiów" mało które piwko smakuje ale San Miguel z kija jest bardzo dobry i polecam jeśli ktoś będzie w Hiszpanii-lager wybijający się ponad przeciętne w swojej kat. cenowej.Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
San Miguel
producent: Fabricas de cervezam y Malta, S.A. Ciurgell
piwko: San Miguel
umieściłem je ty bo niema tu malty i piwko zastało zakupione i wyprodukowane w hiszpanii
alk.4.5 butelka 1l. zakręcany kapsel jak kiedyś w Grzesiu, brak kontry.
Jeśli dobrze pamiętam było takie sobie, kolor słomkowy,
Comment
-
-
"san miguel"
zdecydowanie sie z toba zgadzaam! pile san miguala i tez mi wogole nie smakowal. Siki siki siki. Rowniez kupilem w litrowej butli. Butelka szklana wygladala jak po naszym krajowym dawnym "Ptysiu" o ile ktos pamieta ten napoj ODRADZAM TO PIWOGrzechu84 - PIWOfan
Comment
-
-
Kolega Grzechu84 dopiero debiutuje w Browarze, więc pewnie jeszcze nie wie, że BARDZO staramy się tutaj nie porównywać piwa do uryny. jakiekolwiek ono by nie było.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Paolo napisał(a)
Ilekroć jestem w Hiszpanii pijam tylko San Miguela. W porównaniu z innymi hiszpańskimi piwami jest świetne Chyba, że ktos zna lepsze. Czekam na wiadomości.
Comment
-
-
Przed chwilą wychyliłem puszke 0,5 San Miguela i rewelacja .Mało kto wie ,że to nie jest to słabe piwko na upały jak 1,0 litr w "ptysiu",bo w ptysiu ma 4,5% alk ,a w puszce 5,4 % i to nie jest czeski błąd ale naprawdę piwko warte spróbowania mimo że z puchy.Nie wiem czemu Hiszpanie robią taki numer z większymi procentami w puszce ,ale z Amstelem jest to samo
Comment
-
-
Będąc w Hiszpanii i cierpiąc z powodu panujących tam upałów (podróż stopem też nie była najmilsza) zapodawałem sobie owo piweczko (butelka 1l. co jest dobrym rozwiązaniem) i stwierdzam, że na tamtejszą aure jest on bardzo dobre. Nie próbowałem w naszym klimacie więc w tej kwestii nie będe prowadził dysputy
Z tamtejszy piwek miło wspominam również Xibese (nazwę pokręciłem ale etykietka została jakiś czas temu sprezentowana, a pamięć dobra tylko czasami krótka).Nie ma nic gorszego niż ciepłe piwo, nawet oziębła Niemka.
Comment
-
Comment