San Miguel, San Miguel Especial

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cocobango
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.04
    • 818

San Miguel
    alk.5,4% eks.?

Piana gęsta, drobna , intensywna, trwała.
    Gazu ciut za mało.
    Barwa słomkowo złocista.
    Zapach spalonej gumy (dosłownie palone opony!)
    Smak nienajgorszy, lekki, prawie brak goryczki, ciut kwaśnawe, z czasem goryczka się wzmaga.
    Szata graf bardzo ciekawa, udana, estetyczna.
    Ogólnie piwo nie byłoby najgorsze gdyby nie ten wyraźny zappach spalonej gumy!!!

Comment

• Twilight_Alehouse
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.06
      • 6310

Widziałem dziś w Tesco i po opisach widzę, że dobrze zrobiłem nie decydując się na zakup

Comment

• Cocobango
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.04
        • 818

Twój wybór, ja kupiłem w Geancie w puszce 0,5l za ok 5zł, było jeszce w butli 1l za 10 ale takowa butlę juz mam. A jakie ceny w Tesco?

Comment

• Regent
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2002.10
          • 512

Puszka 0,33l sprowadzona z Hiszpani, zaw. alk. jak już wspomiano na forum rzeczywiście 5,4%. Barwa jasnozłota, zapach zgniłych owoców. W smaku wymieszane momentami słodkie, chwilami goryczkowe.
          Attached Files
          Mniej alkoholu w piwach !!!
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• Borysko
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.02
            • 1144

Zakupione w kraju, butelka 0,33l, 5,4% alk, ekstrakt 13%. Te parametry dobrze świadczą piwie, nie zostało odfermentowane do "0". W smaku objawia się to pewną słodyczą. Poza tym jest nieco słodowe, goryczka słaba. Równowaga smakowa w kierunku słodu/słodyczy, jak w bocku, choć w dużo delikatniejszym wydaniu. Zapachu za to praktycznie nie stwierdzam - tylko odrobina słodu. Gazu nieco za mało. Piana szybko opada do dywanika. Kolor jasny jak na taki ekstrakt.
            W sumie da sie wypić, ale w sklepie obok mam kilka ciekawszych smakowo piw, krajowych.
            Last edited by Borysko; 2005-10-23, 18:41.

Comment

• sibarh
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2005.01
              • 10387

Buteleczka 0,33 l. :
              Attached Files
              2800 nowe piwa opisałem na forum
              Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
              Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• zAjkA
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.12
                • 1089

Piana niezwykle trwała. Utrzymuje się bez najmniejszego problemu ok 5min. Następnie delikatnie opada pozostawiając po sobie grubą gęstą czapę która wytworzyła się na samym początku i jest obecna do samego końca. Zapach chmielowy. Kolor coś pomiędzy słomką a złotem. W smaku niezwykle orzeźwiające aczkolwiek pozostawiające po sobie wyraźną goryczkę. Poniekąd słodkie. Dobry lager na letnie upały. Zdecydowanie pomogło mu schłodzenie w lodówce. Pijąc ciepłego nie był aż tak smaczny. Bombelki obecne do samego końca lecz mimo to wysycenie jest idealne.

Piwo zakupione w zestawie z pokalem. Ogólnie smaczne piwo na pewno do powtórzenia.
                Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu

Comment

• piwowar2
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2001.11
                  • 588

Jak na moj gust to nastepne niezle hiszpanskie piwo. Co prawda lagodniejsze od Estrelli Damma i bardziej "europejskie" ale mimo to calkiem przyjemne w smaku.

Comment

• rotmistrz
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2005.06
                    • 469

Zakupiłem go w Realu w Szczecinie. Kolor piwa żółty, klarowny, zapach nieszczególny, brak konkretów, piana biała drobnoziarnista wysoka, pozostawiała ślad na szkle, smak chmielowo-slodowy, lekkka goryczka. Zwykle piwo.

Comment

• Radegast
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.02
                      • 1124

Bywajac w Barcelonie najczesciej pijam Miguela, zauwazylem pewna specyfike, iz piwa o wiekszej pojemnosci choc maja nieznaczna roznice w etykiecie, sa slabsze i lagodniejsze.
                      Mi smakowaly te mocniejsze Miguele -mimo upalow
                      Ja kosmita, w srod serow i wina piwa szukajacy

Comment

• garfunkel
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2005.04
                        • 1068

Bardzo lekkie piwo, najlepiej pić bardzo, bardzo schłodzone, smak nie rozdziela się wówczas na poszczególne składowe, nie jest wtedy zbyt słodkawe - a goryczka chmielowa dominuje. Piana się tworzy rzeczywiscie wyjatkowo trwała i efektowna, drobna i gęsta. W sam raz na upał, szkoda, że upałów już nie ma.

Comment

• Budvar
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2005.09
                          • 265

San Miguel Especial

-------------------------------------------------------------------

Alkohol: 5,4% Ekstrakt: who cares ?

Kolor: słomkowy, moim zdaniem nieco za jasny [3.5]
                          Piana: drobnoziarnista, nie utrzymuje się długo, ale opadając, pozostawia ślad na szkle [3,5]
                          Zapach: delikatny, a w zasadzie zbyt delikatny, bo słabo wyczuwalny [3.5]
                          Smak: lekki i orzeźwiający, ale dość "płaski" i bez wyrazu, goryczka zaznaczona, ale to za mało [3.5]
                          Wysycenie: w porządku [4]
                          Opakowanie: zgrabna butelka 0,33l., dość szablonowa, ale estetyczna etykieta, krawatka i kontra, ładny firmowy kapselek [4]
                          Ocena wg ARTomatu: [3.550]

Comment

• kopyr
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2004.06
                            • 9475

Piana - obfita, oblepiająca szkło, ale jakaś taka rachityczna, zwiewna
                            Kolor - jasno złocisty
                            Nasycenie CO2 - średnie
                            Smak - coś mi w tym piwie wybitnie nie leży, taki posmak typowy dla piw mocnych. Nie za bardzo mogę sie zgodzić, ze jest dobre na upały. Co z tego, że dość wodniste, jak zawartość alkoholu nie odróżnia go praktycznie od naszych koncernówek. Jest goryczka, jest jakaś tam słodowość, co z tego jak nie tworzy to harmonijnej całości.
                            Opakowanie - w moim wypadku konserwa przywieziona z Hiszpanii. Taką samą jednak widziałem we wrocławskiej Almie. Barwy złoto, białe z zielonymi i czerwonymi elementami. Może sie podobać, choć dla mnie jest jakieś takie niezharmonizowane, tak jak to piwo.

Nie polecam. Koncernówka, podobna zresztą do naszych.
                            Last edited by kopyr; 2007-06-19, 21:15.
                            blog.kopyra.com

Comment

• Qbasmuggy
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2005.06
                              • 82

leciutkie słabiutkie (ale nie wodniste i za to +) piwko, nie najgorsze w smaku, aczkolwiek myślę, że zdecydowanie bardziej smakowałoby mi na hiszpańskiej plaży w lecie

Comment

• Pancernik
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2005.09
                                • 9787

Wczoraj towarzyszyło mi w środkowej tercji meczu Niemcy-Hiszpania.
                                Kolor - taki prawie urologiczny, ale piana - znowu - jak ubite białko!
                                Zapachowo - goryczka plus piwniczka (lekka!), w smaku także lekka goryczka i już.
                                Duże wysycenie, jak na orzeźwiający napój przystało.
                                Pucha (bo najszybciej się chłodzi, czuję się winnym ) biało-złota, czerwono-zielone napisy - estetyczne, poza tym - powiew wakacji... i bramka Torresa!!!

Comment

Przetwarzanie...
                                X