Heineken España, El Águila Sin Filtrar

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12674

    Heineken España, El Águila Sin Filtrar

    ​El Águila to kiedyś był madrycki browar o ciekawej architekturze, a dziś obiekt stanowi niesamowitą, "loftową" bibliotekę, z zachowanymi elementami browarnianymi:



    Potem przejął to Heineken, browar zamknął a markę tą stopniowo zastępowała marka Amstel. Kilka lat temu Heineken wskrzesił markę, bo pewnie ładnie wygląda data założeniea nieistniejącego browaru na opakowaniu (1900) i odwołanie się na starą, tradycyjną recepturę. Tradycja tradycją, ale kukurydza w składzie jest. No i nie wiadomo gdzie dokładnie to warzą.

    Występuje w wersji niefiltrowanej (sin filtrar) oraz filtrowana Dorada

    5,5% alk.



    Aromat - lekki owocowy kwasek, leciutka słodkawość od słodu
    Piana - wysoka, nietrwała, po dłuższej chwili znika właściwie bez śladu
    Barwa - złota, zmętniona
    Wysycenie - średnie, musujące
    Smak - delikatnie słodkawe, nieco owocowego kwasku, trochę goryczki ale już w po przełknięciu w posmaku
    Treściwość - umiarkowana pełnie

    Nie jest to wysokich lotów produkt. Jednak w klimatach śródziemnomorskich, mocniej schłodzony wprowadza się łatwo i gładko w organizm.
    Dodatkowo ładne opakowanie, szczególnie puszka sugerująca przechowywanie ją do góry nogami.

  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12674

    #2
    Foto: Click image for larger version

Name:	P1130444.jpg
Views:	106
Size:	21,6 KB
ID:	2339305 Click image for larger version

Name:	P1130439.jpg
Views:	111
Size:	20,4 KB
ID:	2339306

    Comment

    Przetwarzanie...
    X