Nie znam się na hiszpańskich piwach, pierwsze takie pije, ale całkiem sympatyczne. Kolor bardzo jasny, jak ktoś wspominał, jasna woda. Piany wcale. Zapach słaby, trochę chmielu, kukurydza. W smaku delikatna bardzo goryczka, mało treściwe. Dobre do obiadu i dla kierowców bo ma 4,6% .
Damm, Estrella Damm
Collapse
X
-
Kiedyś za Estrellę w puszce 0,33 płaciłem 5 euro. Od tego czasu nienawidzę tego piwa Rzecz działa się w Pirenejach w schronisku pod Monte Perdido.
Comment
-
-
PIANA: Bardzo szybko zanika lecz delikatnie oblepia szkło
KOLOR: bardzo jasny słomkowy
ZAPACH: słód, kwasek, alkohol
SMAK: słód, lekko kwaskowe, kukurydziano-warzywny smak, wodniste, słodkawe, goryczki brak
WYSYCENIE: średnie w stronę wysokiego
OPAKOWANIE: 0,5l puszka jak na fotce - znowu zmieniona szata graficzna, czerwień matowa rzuca się w oczy
UWAGI:
Warka:
02/07/2016 L1421
Alc. 4,6% Vol.
Piwo lekkie - wodniste z posmakiem warzyw i kukurydzy. Jak widzę w składzie kukurydzę to już wiem że to Piwo nie będzie mi smakowało i tak jest i tutaj.
Nie polecam - chyba że ktoś preferuje coś takiego jak opisałem wyżej.
PozdrawiamLast edited by slyboots; 2015-09-09, 22:14.
Comment
-
-
Warka : 04/2017
0,33l
Butelka z Biedronki
O dziwo niezły i poprawny eurolager z zacięciem na lekko chmielowego lagera. Kolor słomka. Brak korpo kwaśnej ściery. Finisz o dziwo lekko goryczkowe. Za dużo by tego nie wypił, ale na tle innych eurokiepskichlagerów jest całkiem ok. Zawartość została opróżniona w 3 minuty. Wysokiej urody kapsel i świetna, grubościenna o ciekawym kształcie butelka.
Cena 1,99zł. Można dokupić ze dwie sztuki, bo małżonce posmakowało.Last edited by dlugas; 2016-08-20, 11:30.
Comment
-
Comment