Estrella Galicia Eks.13%,alk.5,5%Piana drobnoziarnista,bardzo trwała,pozostawia na szkle brabancką koronkę,a na piwie ładny grzybek.Zapach delikatny,słodowy,kolor jasnobursztynowy,połyskliwy.Smak bardzo złożony,chmielowo,słodowy z chlebowym posmaczkiem.Dobre piwo Butla 0,33,ładna etykieta w tonacji czarno-złoto-czerwonej.
Hijos de Rivera, Estrella Galicia
Collapse
X
-
5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna -
Właśnie piję to piwko (przywiezione z Hiszpanii) w zgrabnej buteleczce 0,25 l. Moja ocena jest następująca:
Kolor: słomkowy, moim zdaniem nieco za jasny [3.5]
Piana: początkowo drobnoziarnista, później zmienia się w grube bąble, stosunkowo trwała, pozostawia ślad na szkle [4]
Zapach: delikatny, kwiatowo-słodowy [4]
Smak: lekki, chmielowy z wyraźnie zaznazoną goryczką
Wysycenie: OK [4]
Opakowanie: bardzo zgrabna buteleczka, przyjemna etykieta w czarno-czerwonej kolorystyce, kontra, ładny firmowy kapselek [4.5]
Ocena wg ARTomatu: [4.000]
Comment
-
Aż nie mogłem się oprzeć, kiedy zobaczyłem w składzie piwa wymienioną kukurydzę. Toż rzadko w Polsce się zdarza pić lagery w stylu amerykańskim, nawet jeśli z Hiszpanii . A też inaczej pije się piwo, jeśli nie trzeba doszukiwać się ukrytych składników i wszystko jest par excellence powiedziane. To znaczy, piwo nie jest przez to lepsze, ale wszystko jest jasne. Samo piwo zresztą też, nawet bardzo jasne i bardzo treściwe. A cały smak i aromat są bardzo jednolite, bez najmniejszego warafinowania.Comment
-
Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
Moja wersja miala tylk 4,7% alk.
Piana wysoka i trwala, duzo gazu, do konca kilka nitek unosi sie z dna. W kolorze zlociste, zapach zdecydowany, przyjemnie chmielowy z nutami chleba, smak pelny, slodowy z nutami kukurydzy i zdecydowana goryczka. Smaczne i tresciwe.
Link:http://www.estrellagalicia.es/html/e..._productos.aspCelia, cerevisia et conventus.Comment
-
Piwo ma całkiem ładny, złotolagerowy kolor. Buduje białą, średniodrobną, ale wysoką lecz niezbyt trwałą pianę, w trakcie opadania ładnie się osadza na ściankach...
Po wrażeniach wizualnych zapach trochę rozczarowuje, jest po prostu słodowo-koncernowy. W smaku też słabawo: wodnistość, płaska słodowość ze śladami goryczki, końcówka - po lekkim ogrzaniu - generalnie błeeee...
Nagazowanie średnie na granicy wysokiego. Opakowane w czarno-czerwoną puchę z białym napisem - niebrzydko i charakterystycznie, wyróżnia się na półce sklepowej.
Samo piwo to chyba jednak typowy "eurolager", niestety...Comment
-
4,7% tylko, mocno gazowane, bardziej chmielone od Super Bock'a, nie ta słodkie jak Estrella Damm, wytrawne, wyraziste, tylko że wodniste. Śmieszna cena w Lidl'u.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
KOLOR: złoty, słomkowy, klarowny
PIANA: Obfita, po czasie opada i delikatnie oblepia szkło
ZAPACH: słód, chmiel, alkohol dosyć wyraźnie
SMAK: wodniste, wyraźnie warzywa - kukurydza ?, kwaskowe, chmiel, lekka goryczka
WYSYCENIE: średnie, poprawne
OPAKOWANIE: puszka jak na fotce - bez rewelacji
UWAGI:
Warka:
L2087
07/16 23:52
Alc. 4,7% vol.
Klasyczny Kukurydziany Euro-Lager, bez emocji bez rewelacji.
Zaliczony ot co ...
Jeżeli się upierasz to kup a jeżeli nie to kup obojętnie co ...
PozdrawiamComment
-
Moje warzywne nie było ale nie wyszło nawet milimetr poza eurolagerową produkcję koncernową
Do bezrefleksyjnego wypicia po pracy nadaje się, gdzieś nie daleko za Lidlem...
Najlepiej tam gdzie zmotoryzowany patrol się nie zapuści
Ocena - zwykłe, masowe piwo ale goryczka jakaś byłaComment
-
No może dodałbym, że piana powyżej eurolagerowej średniej. Bo jednak utrzymała się dłużej i próbowała oblepiać szkło.
I ciekawe, jak ktoś już pisał, że podają pełny skład.
Wersja puszkowa z datą 07/2016Comment
-
Widzę, że ta Estrella Galicia występowała w dwóch wersjach najprawdopodobniej:
Premium Lager - 4,7% alk.
Cerveza Especial - 5,5% (13% ekstr.)
Ta pierwsze to obecnie La Estrelle de Galicia:
Recuperamos la receta original de nuestra cerveza. Con un distintivo toque de amargor y notas florales. Es ligera y muy refrescante. ¡Pruébala!
Ta druga bez zmain:
Estrella Galicia Especial es una cerveza lager de color dorado brillante con un agradable y característico sabor lupulado. Descúbrela!
Więc mały bałagan się zrobił.
Wersja Especial jak u kolegów:
lepsza piana. Słodka słodowa baza z wyczuwalnymi niesłodowanymi dodatkami. Próby goryczkowej kontry kończą się generalnie niepowodzeniem, trochę jej jest na języku po przełknięciu wraz z takimi słodzikowymi posmakami. Piwo jest treściwe. Mocniejsza iberyjska masówka. Pijalne, ale to wszystko.Comment
-
Niedawno spożyłem Galicje 4,7%.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Barwa - złoto.
Gaz - średni.
Aromat - zbożowość z lekkim (jakby) brzeczkowym.
Smak - brzeczkowa zbożowość, mikro kwaskowość, lekka goryczka (16 IBU).
W ciepły dzień w miarę przyjemne wrażenia jak na takie masowe piwo .Comment
-
Comment
Comment