La Zaragozana, Ambar Negra

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pierre_Dolchee
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.04
    • 152

La Zaragozana, Ambar Negra

Butelka 0,33l
    Alkohol 4,8%

Piwo ciemne. Nawet bardzo ciemne. Kolor czarny jak smar. Lekki aromat kawy i karamelu przy wlewaniu. Co do smaku to rozczarowanie. Smak bardzo słaby. Tak jak by ktoś piwo wodą rozcieńczył.

Ale bardzo ładna butelka. Brak naklejki. Wszystko jest na butelce "namalowane".
    Attached Files
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9802

Doczytałem się na tej flaszce, że piwo ma 12 Blg. Fajna butelka (jak widać), wszystko to naklejki.
    Na kontrze info, że piwo jest warzone wg recepty pierwszego piwowara, niejakiego Charlesa Schlaffera, pochodzącej z 1901 roku.
    Jest brązowe, pod światło ciemnorubinowe. Piana beżowa, drobna, dość trwała. Zapach taki trochę koźlakowy, do tego karmel i palony słód.
    W smaku nieco rozczarowuje i mnie, gorzkawo-kwaskowate, nieco zbyt wodniste. W tle echa karmelowe. Aksamitny gaz, który trochę dodaje piwu "stoutowości"...

Comment

Related Topics

Collapse

• Javox
      La Zaragozana, Ambar IPA
      Javox
      Ekstrakt 13.0*, alko 5.7%, IBU 45.

Piana - sporo, więcej na początku potem pełna warstwa.
      Lacing - sporo.
      Gaz - średni.
      Barwa - zamglony, blady pomarańczowy.
      Aromat - lekka ziołowość na słodko, lekko mydlane.
      Smak - słodkawe, kwiatowe, owoce około...
      2024-07-29, 11:48
    • kloss
      Bravery, Ambar
      kloss
      Alkohol 5%, butelka 355 ml.
      Piana umiarkowana i niezbyt trwała.
      Barwa brunatno-czerwonawa.
      W smaku wyraźnie kwaskowe o owocowo-winnym charakterze. Czuć też słabe nuty palone. Goryczka niewielka. Przywodzi mi na myśl niektóre belgijskie biere brune....
      2019-03-01, 13:48
    • Shedao
      Litwa, Užukampis, Galvės g. 120, Pilialaukis
      Shedao
      Pośrodku niczego stoi przeogromna karczma, przypominająca średniowieczny zajazd, a w niej - browar.

Odwiedziłem go 2 października i niestety rozczarowanie... był zamknięty. Znaczy, nie do końca, bo wszedłem do niego, i tam przechwyciła mnie pani, która poinformowała mnie, że...
      2025-01-07, 14:02
    • bastion
      Łotwa, Aluksne, Talavas Iela 5, Aluksnes Alus.
      bastion
      Łotewska prowincja ma swój urok. Cisza i wszechwładny spokój wręcz emanują z tych miejsc. Miłośnicy lasów, jezior i drewnianych domków, znajdą tam swoje miejsce na ziemi.
      W przypadku miasteczka Aluksne nieco rozwleczonego terytorialnie, celem wizyt jest jezioro z ruinami zamku na...
      2024-11-26, 22:29
    • becik
      Kondaira, Negra
      becik
      Mikrus Cervezas Kondaira, S.L.U. w Mendavia

alk 6.1%

kolor - bardziej mahoniowy brązowy
      piana - beżowa, dość drobna ale szybko opada
      zapach - delikatny, kawa i śliwki
      smak - dość pełne, treściwe, średnia goryczka, bardziej pestkowo-owocowa,...
      2018-08-02, 20:14
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...