La Cibeles, Morena

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • barthez
    Porucznik Browarny Tester
    • 2005.07
    • 367

La Cibeles, Morena

Bardzo ciekawe piwo z regionalnego madryckiego browaru, byłem naprawdę mile zaskoczony, że Hiszpanie robią piwo w takim stylu - drożdowo-(słodowe?) smaczki, osad z drożdży na dnie butelki, całkiem niezła piana. Alkohol - 4,9%. Piwo na pewno chętnie do powtórzenia, co więcej browar warzy też inne gatunki niestety nie zauważyłem ich na półce w hipermarkecie.

Estetyczna etykieta i dedykowany kapsel.

Kupione w Alcampo w Madrycie za 2,09 euro, w polskich warunkach drogo, tym bardziej, że butla 0,33, ale warto spróbować.
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Smaczne.
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• becik
      Ceuta Star, La Morena
      becik
      alk 4,5%

kolor - ciemny rubin, mahoń
      piana - bardzo obfita i trwała, drobna, zwarta, trzyma się bardzo długo
      zapach - słodowo-karmelowo-owocowy
      smak - dość pełne, goryczka średnia, umiarkowana, lekko pestkowa, momentami dość mocno owocowa (wiśnie), odrobina...
      2018-07-17, 18:05
    • pebejot
      Hiszpania, Madryt, C. de la Cava Baja 10, La Osita (Oso Brew Pub)
      pebejot
      Minibrowar, a właściwie firmowy pub minibrowaru Oso Brew.
      Jeden z setek malutkich klimatycznych, jakie rozsiane są w najrozmaitszych zakątkach wąskich uliczek centrum Madrytu.
      Po wejściu znajdujemy się w malutkim pomieszczeniu z barem, gdzie stali bywalcy zasiadają na wysokich krzesłach...
      2023-09-13, 09:58
    • darekd
      Lybica, IPA eco
      darekd
      Bardzo ciekawe geograficznie miejsce, bowiem browar ma się znajdować w miejscowości Llívia, która administracyjnie znajduje się w Katalonii, ale dokładnie jest hiszpańską eksklawą na terytorium Francji (podnóża Pirenejów). Błądząc po Google mapie nie znalazłem żadnego browaru choć...
      2023-07-14, 11:21
    • darekd
      Ukraina, Łuck, Wynnyczenka 167, Bar Zeman
      darekd
      Spory lokal przy browarze Zemana (założonym w k. XIX w. przez kolonistów czeskich), o którym można przeczytać tu:

https://www.browar.biz/forum/piwo/hi...na#post1229302

https://www.visitlutsk.com/pl/browar/

Najpierw o lokalu. Duży obiekt z...
      2021-07-04, 15:46
    • abelincoln
      Hiszpania, Malaga, Trinidad Grund 29, La Fabrica
      abelincoln
      W morzu kiepskiego piwa, jakim raczą się Hiszpanie i turyści natrafiłem na informację, że niedaleko od starówki w Maladze znajduje się browar restauracyjny. Jest to bardzo duże miejsce, ze sporą klimatyzowaną halą wewnątrz oraz małym "ogródkiem" (czy też właściwie podcieniem)...
      2021-06-26, 14:13
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...