Fort, American Pale Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9802

Fort, American Pale Ale

W sumie to trochę mętna historia, bo nie mam pewności, czy piwo dla tego barcelońskiego minibrowaru nie jest warzone jednak przez Ca L"Arenys...
    Piwo jest herbaciane i mętne (jak jego pochodzenie). Buduje sporą, białokremową i średnio drobną, lecz niezbyt trwałą pianę.
    Pachnie słodowo-kwiatowo-ziołowo, z karmelowym powiewem. W smaku łagodna goryczka, w trakcie picia rozpełza się po podniebieniu i przełyku aby na końcu zaatakować zdradziecko nos .
    Gazu sporo, musuje w paszczy. Butelka longneck 0,33, goły kapsel, eta z żółtoszarym tłem, po bokach kłosy jęczmienia i szyszki chmielowe, czarny, nieco fantazyjny napis (można oblukać na ich stronie: http://www.cervezafort.com/), średnio mi się spodobała...

Related Topics

Collapse

• pebejot
    Martynika, Fort-de-France, Cinéma Madiana, Le Deck
    pebejot
    Kolejny browar, tym razem restauracyjny odwiedziłem na Martynice, jednej z większych wysp Małych Antyli, będącej terytorium zamorskim Francji.
    Browar nazywa się Kalinago i ma swoją siedzibę w restauracji Le Deck, działającej w budynku multikina "Madiana" w stolicy wyspy - Fort-de-France....
    2023-04-08, 21:40
  • Dreamer
    Rooster's, Fort Smith
    Dreamer
    styl: American pale ale
    alk. 5,0%

W browarze Rooster's po zmianie właściciela w 2011 r. zacząły dokonywać się wyraźne zmiany wizerunkowe. Ian Fozard dokładnie wiedział, z której strony w branży wiatr wieje i energicznie przystąpił do działania: nie odcinając się...
    2016-03-18, 11:07
  • Javox
    BrewDog, Double Punk
    Javox
    Mocna pozycja w stajni tego browaru

Alko 8.2% a IBU 60.

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
    Lacing - sporo.
    Gaz - średni.
    Barwa - jasne złoto.
    Aromat - cytrusy i zioła.
    Smak - lekko słodkie, lekko ziołowe, gorzkawy...
    2021-10-26, 15:45
  • Pancernik
    BrewDog, Speedbird 100
    Pancernik
    Piwo uwarzone z okazji 100-lecia British Airways, cała historia tutaj: https://www.brewdog.com/blog/brewdog...itish-airways/
    Piwo lekko z przymrużeniem oka określono jako Transatlantic IPA, ma 4,8%. Jest bursztynowe, klarowne. Ma całkiem wysoką, białokremową, dość drobną i trwałą...
    2019-11-09, 21:15
  • Pancernik
    Tatras, Tatras 14*
    Pancernik
    Ichniejsza IPA ma 5,9% i 14*.
    Piwo ma barwę złotą nasyconą, klarowne.
    Piana białokremowa, drobna, wysoka i trwała.
    Zapach intensywny, chmielowy z aromatem ziołowym.
    W smaku dominuje całkiem sympatyczna chmielowa goryczka, gdzieś w tle trochę słodu. Gaz średni....
    2019-09-23, 14:30
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...