Birrart, Moska de Girona Torrada

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9800

Birrart, Moska de Girona Torrada

Piwo jest bursztynowe i, oczywiście, mętne. Piana kremowa i drobna, dość wysoka, średniotrwała.
    Pachnie intensywne chmielowo-ziołowo, w tle majaczy delikatny karmel. W smaku na początku ostra, wręcz żywiczna, goryczka, potem na szczęście łagodnieje na rzecz delikatniejszych klimatów owocowych.
    Gazu całkiem sporo. Klasyczne opakowanie browaru - longneck (taki hiszpański ) 0,33, eta tym razem brązowa, litery pomarańczowe, no i mucha.
    Piwo jest opisywane jako Amber Ale, ale nie wiem, czy na to nie jest zbyt bitterowe... .
    To ostatnie z muszej serii piw z Birrart'a, jest chyba jeszcze coś z jabłkiem, ale wybaczcie...

Related Topics

Collapse

• darekd
    Braumanufaktur Templin (Potsdam), Erntebock
    darekd
    Rzemieślniczy browar z Poczdamu.

https://www.braumanufaktur.de/

16,5% ekstr.
    6% alk.

Aromat - susz owocowy (głównie jabłko), który po przelaniu bardziej przypomina pieczone jabłka, trochę karmelu, minimalny chleb, chmielowe muśnięcie
    Piana -...
    2025-01-25, 22:36
  • heckler
    Czechy, Krnov, Říční okruh 123/10, Minibrowar Arogant
    heckler
    Małe, przygraniczne miasteczko Krnov może poszczycić się drugim browarem. Arogant, taka nazwę dla browaru wymyślił właściciel i mieści się on w pięknym, starym budynku dawnego lodowiska. Jak na początku rozmowy podkreślił Petr, browarek jest mały, ale mój, a na dodatek powstał bez...
    2023-09-12, 07:52
  • Pancernik
    Birrart, Moska de Girona D'Estiu
    Pancernik
    Kolejne piwo z małego browaru spod Girony (konkretnie - Sarria de Ter), o woltażu 5%, jasnozłote, mętne. Piana biała i drobna, dość wysoka ale niezbyt trwała.
    Zapach słodowy, waniliowy i zbożowy. Smakuje łagodnie goryczkowo, tło jest słodowe, minimalny ślad ziołowy - po innych...
    2012-08-17, 14:31
  • darekd
    Spaten-Franziskaner-Bräu, Franziskaner Kellerbier
    darekd
    Wydawało mi się, że to piwo było już opisywane... ale nie znalazłem...

5,2% alk.

Aromat - słodowy z tonami ciastkowymi i podpieczonym jabłkiem
    Piana - wysoka, trwała z kożuszkiem, zostaje na szkle
    Barwa - bursztynowo-herbaciana, wyraźnie zmętniona...
    2023-07-07, 23:11
  • pebejot
    Koszęcin, Zamkowa 1, Browar Śląsk / Restauracja Pod Pałacem
    pebejot
    Koszęcin to niewielka śląska mieścina, położona niedaleko Lublińca, znana z Pałacu Koszęcińskiego, który jest aktualną siedzibą Zespołu Pieśni i Tańca Śląsk.
    Od 2022 roku Koszęcin jest też na piwnej mapie Polski dzięki otwarciu browaru restauracyjnego Śląsk.
    Do Koszęcina...
    2022-12-07, 06:28
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...