Przeciętne piwo, po smaku sądząc jest to piwo pszeniczne, lekkie, ale też bez oszołamiających wrażeń. Więcej na temat tego piwa niestety nie pamiętam, bo piłem je kilka dni temu. Alkohol - 5,2%, innych informacji brak. Ładny bączek z nadrukiem i ciekawy kapsel - patrz załącznik. Kupione w Alcampo Pio XII w Madrycie.
La Zaragozana, Ambar Caesar Augusta
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Ekstrakt 13.0*, alko 5.7%, IBU 45.
Piana - sporo, więcej na początku potem pełna warstwa.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, blady pomarańczowy.
Aromat - lekka ziołowość na słodko, lekko mydlane.
Smak - słodkawe, kwiatowe, owoce około...-
Channel: Hiszpania
2024-07-29, 11:48 -
-
Alkohol 5%, butelka 355 ml.
Piana umiarkowana i niezbyt trwała.
Barwa brunatno-czerwonawa.
W smaku wyraźnie kwaskowe o owocowo-winnym charakterze. Czuć też słabe nuty palone. Goryczka niewielka. Przywodzi mi na myśl niektóre belgijskie biere brune....-
Channel: Meksyk
2019-03-01, 13:48 -
-
Restauracja w samym centrum Ołomuńca. Mają rozłożony spory ogródek, z którego można podziwiać ładną ołomuniecką starówkę (np. wieżę zegarową, która jest zaraz obok).
Już prawie przeszedłem koło tego lokalu obojętnie, bo wydaje się on być typową knajpą z segmentu...-
Channel: Czechy
2018-08-08, 10:41 -
-
Minibrowar, a właściwie firmowy pub minibrowaru Oso Brew.
Jeden z setek malutkich klimatycznych, jakie rozsiane są w najrozmaitszych zakątkach wąskich uliczek centrum Madrytu.
Po wejściu znajdujemy się w malutkim pomieszczeniu z barem, gdzie stali bywalcy zasiadają na wysokich krzesłach...-
2023-09-13, 09:58 -
-
Piwo bezglutenowe, ma 5,2%. Jasnozłote, biała i drobna piana, opada z trzaskiem. Pachnie najpierw chmielem, potem dochodzi słód i coś w stylu winnego powiewu.
W smaku lekko słodowe, kompletnie nijakie w zasadzie. Mocno gazowane. Etykieta czerwono-złota, białe napisy. Dedykowany kapsel,...-
-
- Loading...
- Koniec listy.