Maximus, Saison

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

Maximus, Saison

A: 5 % obj.
    E: n/n

Piana średnio wysoka, biała, długotrwała.
    Kolor złoty, ładnie klarowny.
    Aromat to głównie słód jasny, niewielka owocowość (melon, gruszka) i nikłe nuty pieprzowe.
    Smak lekki, słodowy. Smaki chmielowe ziołowo-trawiaste. Goryczka średnia. Końcówka wodnista.

Piwo bardzo orzeźwiające ale mało rozbudowane. Jeden z najsłabszych saisonów jakie piłem.
  • nms007
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.06
    • 21

Aromat kwaskowy, owocowy (jabłko). W smaku słodkie, również z akcentami owocowymi. Goryczka średnio niska - bardzo przyjemna.

Reasumując: jak dla mnie za mało bejgijskie, ale na pewno na upalne dni sprawdzi się wyśmienicie, bo jest bardzo lekkie, pijalne i orzeźwiające.
    Attached Files

Comment

• tanhayi
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2014.01
      • 40

Piłem ostatnio. Całkiem ciekawe. Ale jednak spodziewałem się więcej przypraw. Bardzo fajna etykieta, piwo też. Może wrócę.
      Herbatyzm jest kultem piękna, które daje się odnaleźć w codziennej, szarej egzystencji. Wdraża nam poczucie czystości i harmonii, tajemnicę wzajemnej życzliwości i romantyzmu ładu społecznego. W istocie swej jest uwielbieniem Niedoskonałości, nieśmiałą próbą osiągnięcia czegoś znośnego w naszym nieznośnym życiu.

Comment

Przetwarzanie...
      X