De Molen, Pilz

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • GaryFisher
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.10
    • 739

De Molen, Pilz

De Molen, Pilz [a.4.6%;e.11.1*Plato;EBC7;16EBU]

Skład: słód pilzneński i karmelowy, chmiel Saaz, drożdże dolno fermentacyjne

Serwować w temp. 6*C

Kolor: jasny, złoto-słomkowy, mętny, osad w postaci drobnej kaszy łatwo wzburzyć, zresztą piwo zostało wyplute z flaszki przy otwarciu więc nie było opcji żeby sę nie wzburzyło [4]

Piana: średnio/gruboziarnista, wysoka, opada szybko oblepiając szkło [3.5]

Zapach: świeży, ziołowo-cytrusowo-trawiasto-słodowy, dobrze zbalansowany, w tle lekka trawiastość, estry kwiatowe i nawet tropikalne owoce po ogrzaniu ale to tylko tło więc nie odbiega to wcale od stylu [4.5]

Smak: kwaskowo-wodnisty z dosyć lekką goryczką, ziołowy aromat chmielu jest wyraźny i świeży, dobrze wyeksponowany ale zdecydowanie brakuje tu treści, w tle jakieś delikatne estry [3]

Nasycenie: zanim zacząłem pić spadło do średniego, przy otwarciu około połowa piwa uciekła (część złapałem w locie, tłoczyło mi do gęby pianę pod wysokim ciśnieniem jeszcze ze 20 sekund)[3]

Opakowanie: etykieta biała z czarnymi literkami i psującym efekt kodem kreskowym, pojawiła się też kontra, która jednak jest tylko reklamą/zaproszeniem do do ich lokalu, kapsel czarny z logo [3.5]

Producent: Brouwerij De Molen, Doortocht 4, NL-2411 DS Bodegraven; www.brouwerijdemolen.nl
    Zakupione w: Melgers Wijn en Dranken w Haarlemie
    Cena: €2.05
    Degustowane: 11.04.2014r. ok. godz. 21:30 w Haarlemie
    Data rozlewu: 17/01/13
    Data ważności: 2 lata od rozlewu
    Soundtrack: "Fuzzy Duck" by Fuzzy Duck (1971)

Click image for larger version

Name:	De Molen Pilz 4.6%.jpg
Views:	1
Size:	25,4 KB
ID:	2090513
    Tylko idiota ma porządek, geniusz panuje nad chaosem
Przetwarzanie...
X