Sour Ale, 12.5 Plato, 6.2% alk.
Kolor: Bursztynowo-miedziany, mętny.
Piana: Biała, bardzo mizerna, mało obfita, mało gęsta, niezbyt trwała.
Zapach: Owocowa kwaskowatość i mocna winność. Klimaty winogronowe, lekko wiśniowe. Jest też wyraźna nuta drewniana i minimalnie stajenna.
Smak: Treściwość dosyć niska. Wyraźna, bardzo przyjemna, dosyć wysoka ale nie przesadzona, lekko octowa kwaśność. Do tego bardzo wyraźna nutka przyprawowo-pieprzowa wraz z bardzo nietypowym pieczeniem przy przełknięciu, jakby ktoś papryczek chilli dodał, nie mam pojęcia skąd ten efekt. Dalej lekkie nuty drewniane i kilka mniejszych posmaczków powodujących, że całość jest dosyć rozbudowana. Goryczka niska. Finisz bardzo wytrawny.
Wysycenie: Niskie.
Ogółem: Pyszny sour ale.
Kolor: Bursztynowo-miedziany, mętny.
Piana: Biała, bardzo mizerna, mało obfita, mało gęsta, niezbyt trwała.
Zapach: Owocowa kwaskowatość i mocna winność. Klimaty winogronowe, lekko wiśniowe. Jest też wyraźna nuta drewniana i minimalnie stajenna.
Smak: Treściwość dosyć niska. Wyraźna, bardzo przyjemna, dosyć wysoka ale nie przesadzona, lekko octowa kwaśność. Do tego bardzo wyraźna nutka przyprawowo-pieprzowa wraz z bardzo nietypowym pieczeniem przy przełknięciu, jakby ktoś papryczek chilli dodał, nie mam pojęcia skąd ten efekt. Dalej lekkie nuty drewniane i kilka mniejszych posmaczków powodujących, że całość jest dosyć rozbudowana. Goryczka niska. Finisz bardzo wytrawny.
Wysycenie: Niskie.
Ogółem: Pyszny sour ale.