De Molen, Lief & Leed

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Oskaliber
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2010.05
    • 727

De Molen, Lief & Leed

Sour Ale, 12.5 Plato, 6.2% alk.

Kolor: Bursztynowo-miedziany, mętny.
    Piana: Biała, bardzo mizerna, mało obfita, mało gęsta, niezbyt trwała.
    Zapach: Owocowa kwaskowatość i mocna winność. Klimaty winogronowe, lekko wiśniowe. Jest też wyraźna nuta drewniana i minimalnie stajenna.
    Smak: Treściwość dosyć niska. Wyraźna, bardzo przyjemna, dosyć wysoka ale nie przesadzona, lekko octowa kwaśność. Do tego bardzo wyraźna nutka przyprawowo-pieprzowa wraz z bardzo nietypowym pieczeniem przy przełknięciu, jakby ktoś papryczek chilli dodał, nie mam pojęcia skąd ten efekt. Dalej lekkie nuty drewniane i kilka mniejszych posmaczków powodujących, że całość jest dosyć rozbudowana. Goryczka niska. Finisz bardzo wytrawny.
    Wysycenie: Niskie.
    Ogółem: Pyszny sour ale.
    BeerFreak.pl

Related Topics

Collapse

• dadek
    Belgia, Bruksela, Rue Dieudonné Lefèvre 4, La Source
    dadek
    Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
    2024-10-14, 01:47
  • bastion
    Łotwa. Liepaja. Pasta Iela 1-2N, Vecais Taizel's.
    bastion
    Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...
    2025-01-10, 21:09
  • dadek
    Holandia, Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
    dadek
    W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
    Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
    2023-09-07, 00:42
  • dadek
    Chorwacja, Zagrzeb, Slavonska avenija 22f, The Garden Brewery
    dadek
    Browar odwiedziliśmy 18.08.2020 czyli będzie to wakacyjne wspomnienie. Relację pewnie bym wrzucił wcześniej jednak przenosiny browar.biz na nowy serwer zablokowały wszelkie działania.

Slavonska avenija jest jedną z najdłuższych (około 12 km) arterii chorwackiej stolicy. Jednak...
    2021-02-23, 01:58
  • dadek
    Bonn-Pützchen, Alaunbachweg 10, Ale-Mania Brauerei
    dadek
    Gdy w jedynym sensownym browarze (nie warzącym kölschów) Braustelle w Köln https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...59#post2335759 spróbujemy już wszystkich piw, a chcemy jeszcze wypić coś ciekawego, w ciągu niecałej pół godziny jazdy pociągiem możemy przemieścić się do Bonn. Funkcjonują...
    2023-10-18, 02:53
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...