Mikrobrowar z Middelburga (Zelandia), który prowadzony jest od 2015 r. przez Keesa Bubbermana, byłego piwowara Emelisse.
Alk. 5,5% uwarzone z dodatkiem grejpfruta.
Summer flavoured India Pale Ale!"
Chmiele - Cascade, Sorachi Ace
Aromat - na początek kwaskowy z owocami liczi, potem już łagodny, ale czysty i przyjemny ton cytrusów z grejpfrutem i pomarańczą
Piana - dość wysoka, trwała, zostaje na szkle
Barwa - użyto CaraReda więc złoto jest z takim ciemniejszym odcieniem
Wysycenie - średnie, lekko musuje
Smak - na początek ściana goryczy, pestkowej, wyraźne albedo (biała część skórki) cytrusów takicj jak grejpfrut, później czuć przyjemne tony... grejpfruta, lekko cierpkie, z minimalnym kwaskiem i na końcu oczywiście wyraźna goryczka związana z powyższym owocem.
Treściwość - umiarkowana
Na początku spory zawód. Gorycz i nic się nie dzieje. Dopiero po połowie małej butelki pojawiły się ciekawe, wyraźne posmaki grejpfruta. Intrygujące, ale mimo wszystko dla mnie zbyt mało złożone, nie moja bajka.
Alk. 5,5% uwarzone z dodatkiem grejpfruta.
Summer flavoured India Pale Ale!"
Chmiele - Cascade, Sorachi Ace
Aromat - na początek kwaskowy z owocami liczi, potem już łagodny, ale czysty i przyjemny ton cytrusów z grejpfrutem i pomarańczą
Piana - dość wysoka, trwała, zostaje na szkle
Barwa - użyto CaraReda więc złoto jest z takim ciemniejszym odcieniem
Wysycenie - średnie, lekko musuje
Smak - na początek ściana goryczy, pestkowej, wyraźne albedo (biała część skórki) cytrusów takicj jak grejpfrut, później czuć przyjemne tony... grejpfruta, lekko cierpkie, z minimalnym kwaskiem i na końcu oczywiście wyraźna goryczka związana z powyższym owocem.
Treściwość - umiarkowana
Na początku spory zawód. Gorycz i nic się nie dzieje. Dopiero po połowie małej butelki pojawiły się ciekawe, wyraźne posmaki grejpfruta. Intrygujące, ale mimo wszystko dla mnie zbyt mało złożone, nie moja bajka.
Comment