Maallust, Maallust 1818

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • melor
    Porucznik Browarny Tester
    • 2006.04
    • 364

    #1

    Maallust, Maallust 1818

    aromat: aromat ciemnych słodów, ale nic konkretnego
    kolor: kasztanowy, klarowny
    piana: nawet spora, ale to chyba od gazu
    smak: Bardzo rozgrzewające w gardło, co czuć już od razu. Poza tym słodkie i lepiące.
    Na pewno lepsze od Sint Bernardusa (którego piłem parę dni temu), i na pewno różne od Westvleteren (porównuje do tych piw bo to jedyne w stylu jakie piłem).
    Piwo pite w temperaturze ok. 17 stopni.
    Dobre piwo jak na taką cenę.
    Alkoholu nie czuć w smaku, ale przy piciu bardzo rozgrzewa, jakbym pił wódkę.
    Dość wysokie nagazowanie.
    Nie ma wad, ale w smaku niewiele się dzieje...
    6/10

    alkohol: 10%
    butelka: 300 ml
    gatunek: quadrupel
    cena: 2,50 €

Related Topics

Collapse

  • darekd
    Weihenstephaner, Braupakt 2024
    darekd
    Efekt współpracy znanego browaru z Freising pod Monachium i belgijskiego St, Bernardusa.

    14,6% ekstr.
    6,5% alk.
    28 IBU

    Drożdże z Bernardusa, chmiel z Hallertau czyli z Bawarii.

    https://www.weihenstephaner.de/unser.../braupakt-2024

    Aromat...
    2024-12-24, 03:11
  • darekd
    NZS, Annenfeld
    darekd
    Browar z Baku założony w 1997r.

    https://www.nzs.az/

    Ekstr. 13%
    Alk. 5,8%

    Pomimo, że historia tego browaru dość krótka, to na ecie podają datę 1818 a w tle stojące obok siebie dwa młyny - wiatrak i wodny.
    Całość wygląda tak, że mogłoby...
    2021-02-15, 00:01
  • Blackbeard
    Skřečoňský Žabák, Skřečoňský Žabák 13° med-kaštan
    Blackbeard
    Ekstrakt: 13%. Alkohol: 5,1 %.


    Kolor: Kasztanowy, piwo jest mętne.
    Piana: Biała, niemal wyłącznie drobnopęcherzykowa. Szybko się redukuje i po kilku minutach od przelania piwa do szkła zostaje z niej zbity pierścień przy obrzeżach kielicha i wysepka na tafli piwa....
    2020-01-20, 18:27
  • Niyaki
    [Pytanie] Praca inżynierska
    Niyaki
    Witam serdecznie. Na wstępie napiszę, że zdaję sobie sprawę, że pewnie wybrałem zły dział forum na mój post, ale nie mogłem znaleźć niczego lepszego, co pasowałoby do mojego pytania. Sprawa wygląda tak, że powoli przygotowuje się do pisania pracy inżynierskiej. Temat pracy, to ogólnie Wyróżniki jakości...
    2019-11-06, 20:40
  • grzeber
    Gotlands, Visby Påsköl
    grzeber
    Na etykiecie pojawiają się nazwy Påsköl lub Påsk. Ale na stronie browaru widnieje jako Påsköl zatem zostawiam tą wersję.

    Alc. 6,0% vol
    Ekstrakt brak informacji
    Butelka 0,33 l

    Wg. strony browaru:
    Stamvört (P) (Plato?) 14,0
    Extrakt resztkowy...
    2019-06-26, 23:36
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...