Wędzony barley wine warzony we współpracy z De Molen. Nie wiem, które było pierwsze bw czy ris z tego wątku https://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=122767
A: 11,3 %
E: n/n
goryczka 35 EBU
barwa 35 EBC
Piana jasnokremowa, drobniuteńka, wysoka, dość długa.
Aromat wędzonego suszu owocowego, wędzonego karmelu
W smaku lekko karmelowa słodowość, wiśnie, czerwone porzeczki, suszone owoce, oczywiście wędzone. Umiarkowany ziemisto-ziołowy smak chmielu. Goryczka niska.
Bardzo treściwe i pełne.Słodkie ale dobrze skontrowane owocową kwaśnością przez co końcówka wydaje się niemal lekka.
Bardzo dobre. Choć miałem wrażenie, że wędzonka w aromacie "ukradła" mi mnóstwa dodatkowych doznań.
A: 11,3 %
E: n/n
goryczka 35 EBU
barwa 35 EBC
Piana jasnokremowa, drobniuteńka, wysoka, dość długa.
Aromat wędzonego suszu owocowego, wędzonego karmelu

W smaku lekko karmelowa słodowość, wiśnie, czerwone porzeczki, suszone owoce, oczywiście wędzone. Umiarkowany ziemisto-ziołowy smak chmielu. Goryczka niska.
Bardzo treściwe i pełne.Słodkie ale dobrze skontrowane owocową kwaśnością przez co końcówka wydaje się niemal lekka.
Bardzo dobre. Choć miałem wrażenie, że wędzonka w aromacie "ukradła" mi mnóstwa dodatkowych doznań.