Van Moll, Eindbaas

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12679

    Van Moll, Eindbaas

    Barley Wine uwarzony przez brewpub z Eindhoven w kooperacji z kontraktowym de Natte Gijt




    Barley wine z dodatkiem bobu tonka (tonkowiec wonny). 10,5% alk.

    Aromat - wyraźnie korzenno-słodkie nuty (tonkowiec?) z owocami i chmielem.
    Piana - średnia, zwarta, zdecydowanie trwała z kożuszkiem, trochę zostaje na szkle
    Barwa - ciemny pomarańcz z ciemnym złotym, zmętnione
    Wysycenie - średnie, ale wciąż żywe i musujące
    Smak - wyraźna słodycz (nieco zalepiająca, syropowata) skontrowana prawie równie wyraźną, aż lekko pikantną chmielową goryczką. Klimaty słodszych owoców tropikalnych, suszone morele, specyficzna, ciekawa "egzotyczna" korzenność z minimalnie cytrusowym chmielowym zakończeniem. Alkohol trochę wyczuwalny, ale nie drażni.
    Treściwość - ciężkie piwo

    Mocno nachmielony BW. Nie brytyjski ale też nie do końca amerykański sznyt. Oryginalne piwo z bardzo przyjemnym bukietem. Smakowło mi.
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12679

    #2
    Zdjęcie:
    Attached Files

    Comment

    Przetwarzanie...
    X