Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4
Wyświetlenie odpowiedzi
Koningshoeven, La Trappe Blond
Collapse
X
-
-
-
Piwo 13 miesięcy po terminie, data przydatności 04-2011 (przez ponad dwa lata stało w piwnicy). Kolor bursztynowy, pływające w nim drobne farfocle wyglądają jak gwiazdy na niebie, tworząc w niektórych miejscach większe gwiazdozbiory. Zapach słodki owocowy, trochę jakby winogronowo-wiśniowy. Piwo bardzo powoli nalewane, po zdjęciu kapsla trochę buzowało. Piana obfita ale szybko zmalała i przypomina wyspy położone na południowo-zachodnim Pacyfiku. W smaku wytrawne, owocowe, kwaśny posmak niewyczuwalny, za to piwniczne akcenty pojawiają się w tle. Wysycenie słabe, prawie w ogóle niewyczuwalne. Mimo tego, że jest przeterminowane to nadal jest smaczne.Grunt to się nie przejmować, piwo pić i obserwować
zbieram ELBING
wymiana--> http://picasaweb.google.com/PacoElbl
Comment
-
-
Kolor – żółto – pomarańczowy, mętny
Piana – początkowo centymetrowy kożuszek, bardzo szybko opadło do cienkiej wysepki
Zapach – owocowo – bananowy
Smak – banany i owoce z wyraźną wytrawną nutą, goryczka prawie niewyczuwalna
Butelka brązowa, tłoczone logo „Trappist“, etykieta z typoszeregu „La Trappe“
Ogólne wrażenie – smaczne piwo, przypominające pszenicę, z dobrym wysyceniem
Zakupione w „Piotrze i Pawle“.
Nieco zmieniona etykietka :Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Mocno alkoholowe, rozgrzewające. Na zimę akurat, w innym terminie niekoniecznie. Termin przydatności sierpień 2015, myślę że warto to trzymać ile się da by zlikwidować tę alkoholowość. No i najważniejsze - w momencie kiedy za 20 pln są trzy rodzaje La trappa nie ma sensu decydować się na Blonda.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Kolor: Jasnozłoty, mętny.
Piana: Biała, mało obfita, mało trwała. Opada prawie do zera.
Zapach: Banany, guma balonowa, lekka przyprawowość.
Smak: Dosyć wytrawne. Smak odzwierciedla zapach: lekka słodowość, banany, guma balonowa, lekka przyprawowość. Goryczka średnio niska o lekko alkoholowym zabarwieniu.
Wysycenie: Średnie.
Ogółem: Szczerze mówiąc trochę zawód. Po trappistach spodziewałem się więcej. Smakuję trochę jak wybrakowany hefe-weizen. Do wypicia, ale szału nie ma.Last edited by Oskaliber; 2013-10-17, 21:08.
Comment
-
-
Aromat: goździki, banany, fenole
Piana: obfita, rzadka, nietrwała
Barwa: pomarańczowe, mętne
Smak: słodowy, słodki, cytrusowo-fenolowy
Goryczka: niska, krótka
Odczucie w ustach: pełne, gładkie, rozgrzewające
Ogólne wrażenie: bardzo fajny blond.
Comment
-
-
Koningshoeven, La Trappe Blond
Piana drobna bialutka towarzyszy lekko zredukowana do końca picia trunku. Kolor jasny mętny. Aromat zbożowy, drożdże lekko belgijsko-owocowy przyjemny. Smak słody, drożdże i guma balonowa, banan. Lekko kwaskowy i wysoko nagazowany pijalny. Piwo dobre bez rewelacjiRównież tutaj
https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/
Comment
-
-
Piłem wszystkie La Trappe dzięki częstym wizytom w sklepach benedyktyńskich i zresztą te piwa zachęciły mnie do warzenia. Po tylu latach wracam do La Trappe blond (choć moje ulubione to Isid'or) i mam takie spostrzeżenia:
Rodzynki, bakalie, rum i pszenica, goździki cynamon, kardamon, w nucie dolnej lekki chmiel. W smaku wytrawne, trochę lukrecji, melasy, żelaza i octu. Bomba! Podejrzewam, że dziś ich kożlak czy quad by mi smakował jeszcze bardziej niż te dziesięć lat temu. Co najmniej.Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
-
6,5% alk. Opakowanie bez zmian
Aromat - wyraźny bardzo przyjemny, morele suszone, dojrzałe banany, kwiaty, lekka korzenność, mini rozpuszczalnik
Piana - dość wysoka, ale niknie bardzo szybko do trwałej koronki
Barwa - żółto/ciemno-złota, zamglona
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - suszone, słodsze morele, łagodna korzenność, minimalna owocowa cierpkość, muśniętę rozgrzewającym alkoholem
Treściwość - solidna
Przyjemny powrót, choć nie jest to lider w swojej kategorii. Po prostu solidny przedstawiciel stylu.
Comment
-
Comment