Alk. 7.5%, but. 0.33 l
Piwo noworoczne (nazwa znaczy mniej więcej „piwo wybuchowe“, z fajerwerkiem na etykietce), warzone ze słodu pilzneńskiego, karmelowego i ciemnego i chmielu Saaz, górnej fermentacji, doferment. w but.
Brązowe, mętne, mocno nagazowane, z dużą i trwałą pianą. Zapach czekoladowo-wiśniowy. Smak przede wszystkim gorzkiej czekolady, trochę owocowy, w posmaku jeszcze więcej ciemnej goryczki, rozgrzewający.
Piwo noworoczne (nazwa znaczy mniej więcej „piwo wybuchowe“, z fajerwerkiem na etykietce), warzone ze słodu pilzneńskiego, karmelowego i ciemnego i chmielu Saaz, górnej fermentacji, doferment. w but.
Brązowe, mętne, mocno nagazowane, z dużą i trwałą pianą. Zapach czekoladowo-wiśniowy. Smak przede wszystkim gorzkiej czekolady, trochę owocowy, w posmaku jeszcze więcej ciemnej goryczki, rozgrzewający.