Ekstr. 18.5%, alk. 8.5%, but. 0.30 l.
Piwo górnej fermentacji, warzone ze słodów jęczmiennego i pszenicznego oraz owsa.
Jasnobrązowe, mętne, średnio nagazowane, piana średniej wielkości i niezbyt trwała.
Zapach śliwkowo-winny. Smak podobnie owocowo-winno-kwaskowy, z lekkim późnym ciemnosłodowym posmakiem. Jak na holenderskie warunki mogłoby się nawet nazywać koźlak i nikt by się nie przyczepił
Piwo górnej fermentacji, warzone ze słodów jęczmiennego i pszenicznego oraz owsa.
Jasnobrązowe, mętne, średnio nagazowane, piana średniej wielkości i niezbyt trwała.
Zapach śliwkowo-winny. Smak podobnie owocowo-winno-kwaskowy, z lekkim późnym ciemnosłodowym posmakiem. Jak na holenderskie warunki mogłoby się nawet nazywać koźlak i nikt by się nie przyczepił
Comment