Następne po koźlaku piwo dla marketów Albert Heijn, tym razem witbier.
Alk. 5%, but. 0.3 l.
Jasnosłomkowe, piana duża, średnio trwała, wysokie nasycenie.
Zapach cytrynowo-kwaskowy.
Smak cytrynowo-pszeniczny, trochę wodniste, posmak bardziej oranżady niż białego piwa.
Składniki muszą mieć na to wpływ: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, pszenica, chmiel, sinaasappelschill (coś z pomarańczy), drożdże, stabilizator E405 (gdzieś znalazłem że to stabilizator piany), przeciwutleniacz E300 (wit. C), aromaty.
Alk. 5%, but. 0.3 l.
Jasnosłomkowe, piana duża, średnio trwała, wysokie nasycenie.
Zapach cytrynowo-kwaskowy.
Smak cytrynowo-pszeniczny, trochę wodniste, posmak bardziej oranżady niż białego piwa.
Składniki muszą mieć na to wpływ: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, pszenica, chmiel, sinaasappelschill (coś z pomarańczy), drożdże, stabilizator E405 (gdzieś znalazłem że to stabilizator piany), przeciwutleniacz E300 (wit. C), aromaty.
Comment