Alk. 6.5%, but. 0.3 l
Ciemnozłote, piana spora, średniej trwałości, nagazowanie umiarkowane.
Zapach chmielowy, słodowy i przede wszystkim mocno ziołowy.
Smaki się pojawiają w takiej kolejności: goryczkowo-chmielowo-ziołowy (jak aromat), słodowy i w końcu chlebowy.
Wg informacji na kontrze do warzenia używa się anyżu i kolendry. Jeszcze tego nie spotkałem w tym gatunku - ale w Holandii nie ma sztywnych reguł W tym piwie te eksperymenty dały fajny efekt, stąd te ziołowe zapachy i smaki.
Znakomity, ciekawy majowy koźlak, może mi tak podchodzi bo dawno nie piłem tego gatunku i się za nim stęskniłem. Teraz się zaczyna sezon na majowe koźlaki więc sobie odbiję.
Ciemnozłote, piana spora, średniej trwałości, nagazowanie umiarkowane.
Zapach chmielowy, słodowy i przede wszystkim mocno ziołowy.
Smaki się pojawiają w takiej kolejności: goryczkowo-chmielowo-ziołowy (jak aromat), słodowy i w końcu chlebowy.
Wg informacji na kontrze do warzenia używa się anyżu i kolendry. Jeszcze tego nie spotkałem w tym gatunku - ale w Holandii nie ma sztywnych reguł W tym piwie te eksperymenty dały fajny efekt, stąd te ziołowe zapachy i smaki.
Znakomity, ciekawy majowy koźlak, może mi tak podchodzi bo dawno nie piłem tego gatunku i się za nim stęskniłem. Teraz się zaczyna sezon na majowe koźlaki więc sobie odbiję.
Comment