Alk. 9%, but. 0.33 l, ze słodu pilzneńskiego, bursztynowego, krystalicznego i karmelowego, pastylek chmielowych(?) (hop pellets) Hallertau i Hersbrucker, kolendry i ciemnego cukru kandyzowanego, dofermentowane w butelce.
Brązowe, mętne, dosyć mocno nasycone, piana po nalaniu olbrzymia, dosyć trwała.
Zapach wiśniowy, winny, lekko alkoholowy, z wyczuwalnym ciemnym słodem.
Smak wiśniowo-czekoladowy, bardzo treściwy, rozgrzewający alkoholowy posmak się pojawia dopiero pod sam koniec picia jak piwo się lekko ogrzeje. Ciekawa kompozycja.
Brązowe, mętne, dosyć mocno nasycone, piana po nalaniu olbrzymia, dosyć trwała.
Zapach wiśniowy, winny, lekko alkoholowy, z wyczuwalnym ciemnym słodem.
Smak wiśniowo-czekoladowy, bardzo treściwy, rozgrzewający alkoholowy posmak się pojawia dopiero pod sam koniec picia jak piwo się lekko ogrzeje. Ciekawa kompozycja.
Comment