Pierwsze piwo jakie próbuję z mikrobrowaru de Schans w Uithoorn na pd. od Amsterdamu.
Alk. 5%, but. 0.33 l, piwo górnej fermentacji, warzone ze słodu pilzneńskiego i karmelowego, dofermentowane w butelce, niefiltrowane i niepasteryzowane.
Brązowe, mętne, na początku wydaje się dosyć mocno nagazowane ale gaz szybko znika, piana po nalaniu wysoka ale nietrwała.
Zapach owocowych czekoladek.
Smak owocowy i palonosłodowy, winny, niewielka goryczka.
Fajny lekki ciemniak.
Alk. 5%, but. 0.33 l, piwo górnej fermentacji, warzone ze słodu pilzneńskiego i karmelowego, dofermentowane w butelce, niefiltrowane i niepasteryzowane.
Brązowe, mętne, na początku wydaje się dosyć mocno nagazowane ale gaz szybko znika, piana po nalaniu wysoka ale nietrwała.
Zapach owocowych czekoladek.
Smak owocowy i palonosłodowy, winny, niewielka goryczka.
Fajny lekki ciemniak.