Drugi próbowany przeze mnie porter ze stajni Tomcia Palucha. Wcześniej był miodowy.
Alk. 5.5%, but. 0.33 l, warzony ze słodu pilzneńskiego, karmelowego i czarnego, z chmielem East Kent Golding.
Ciemnobrązowe, lekko mętne, słabo nagazowane, piana po nalaniu z góry ogromna ale niezbyt trwała.
Zapach palonego słodu z przebijającym się chmielem, intensywny.
Mocno prażony smak palonej kawy z potężną goryczką chmielu i ciemnego słodu, po lekkim ogrzaniu w posmaku dochodzi słodowe treściwe zaokrąglenie.
Bardzo zacny, klasyczny mocno chmielony górny porter.
Alk. 5.5%, but. 0.33 l, warzony ze słodu pilzneńskiego, karmelowego i czarnego, z chmielem East Kent Golding.
Ciemnobrązowe, lekko mętne, słabo nagazowane, piana po nalaniu z góry ogromna ale niezbyt trwała.
Zapach palonego słodu z przebijającym się chmielem, intensywny.
Mocno prażony smak palonej kawy z potężną goryczką chmielu i ciemnego słodu, po lekkim ogrzaniu w posmaku dochodzi słodowe treściwe zaokrąglenie.
Bardzo zacny, klasyczny mocno chmielony górny porter.
Comment