Ekstr. 18%, alk. 8%, but. 0.3 l. Piwo górnej fermentacji, dofermentowane w butelce, ze słodów jęczmiennych i żyta, z chmielem Saaz i Brewers Gold, z dodatkiem wawrzynu. Wg informacji na stronie browaru odwirowane (nic nie pisze o filtracji) i niepasteryzowane.
Brązowe, pod światło wiśniowe, mętne/opalizujące, dosyć mocno nagazowane, wysoka i dość trwała piana.
Zapach z potężnie owocowym kopem, czuję wiśnie i truskawki ale to jest subiektywne, coś ciemnosłodowego też się znajdzie ale śladowo.
Smak równie mocno owocowy ale z bardziej odczuwalnymi nutami słodowymi i karmelowymi.
Używając koszykarskiego porównania z NBA, taki tripel dubbel. No ale kto powiedział że piwo na ściśle przynależeć do konkretnego gatunku.
Brązowe, pod światło wiśniowe, mętne/opalizujące, dosyć mocno nagazowane, wysoka i dość trwała piana.
Zapach z potężnie owocowym kopem, czuję wiśnie i truskawki ale to jest subiektywne, coś ciemnosłodowego też się znajdzie ale śladowo.
Smak równie mocno owocowy ale z bardziej odczuwalnymi nutami słodowymi i karmelowymi.
Używając koszykarskiego porównania z NBA, taki tripel dubbel. No ale kto powiedział że piwo na ściśle przynależeć do konkretnego gatunku.