W nowej szacie graficznej nazywa się po prostu Goud ale znalazłem że poprzednio jak wszystkie z tego browaru też miało w nazwie Texels.
Alk. 5%, but. 0.3 l, górnej fermentacji, ze słodu jęczmiennego, niefiltrowane.
Złociste, mętne, mocno nagazowane, piana spora ale dosyć szybko opada.
Zapach całkiem pszeniczny, wręcz bananowy.
Smak za to bardziej jęczmienny - słodowy, ze sporą goryczką, ale nuty pszeniczniakowate w postaci cytrynki i drożdży też się trzymają. Mamy więc smak pszeniczny bez pszenicy.
Alk. 5%, but. 0.3 l, górnej fermentacji, ze słodu jęczmiennego, niefiltrowane.
Złociste, mętne, mocno nagazowane, piana spora ale dosyć szybko opada.
Zapach całkiem pszeniczny, wręcz bananowy.
Smak za to bardziej jęczmienny - słodowy, ze sporą goryczką, ale nuty pszeniczniakowate w postaci cytrynki i drożdży też się trzymają. Mamy więc smak pszeniczny bez pszenicy.