Alk. 6.5%, but. 0.3 l. Koźlak górnej fermentacji, warzony ze słodu jęczmiennego, karmelowego i barwiącego, niefiltrowany, dofermentowany w butelce.
Brązowe, lekko mętne, dosyć mocno nagazowane, piana wysoka, drobnobąbelkowa, całkiem trwała.
Zapach palonosłodowy, lekko owocowy, intensywny, wyczuwam coś jakby razowy chleb.
W smaku ta sama nutka wzbogacona gorzką czekoladą i potężną paloną goryczką pozostającą do końca długiego posmaku. Jak piłem drugi raz to mi się wydał słodszy, wyczułem więcej karmelu i owoców. Ogólnie dobry koźlak, a jak smakuje to zależy od dnia
Brązowe, lekko mętne, dosyć mocno nagazowane, piana wysoka, drobnobąbelkowa, całkiem trwała.
Zapach palonosłodowy, lekko owocowy, intensywny, wyczuwam coś jakby razowy chleb.
W smaku ta sama nutka wzbogacona gorzką czekoladą i potężną paloną goryczką pozostającą do końca długiego posmaku. Jak piłem drugi raz to mi się wydał słodszy, wyczułem więcej karmelu i owoców. Ogólnie dobry koźlak, a jak smakuje to zależy od dnia