Alk. 6.5%, but. 0.5 l. Dofermentowane w butelce, warzone ze słodu pilzneńskiego, monachijskiego, karmelowego, pszenicznego i czekoladowego, z chmielem Hallertau i Saaz.
Brązowe, mętne, słabo nagazowane, piana wysoka, sztywna i drobnobąbelkowa, średnio trwała.
Zapach palonosłodowy z lekką nutką winno-owocową.
Smak gorzko-palony, minimalnie owocowy, z posmakiem bardzo gorzkiej czekolady i lekko rozgrzewającym alkoholem. Czuje się że mocno chmielony a przy tym treściwy. Dobry koźlak, dosyć ostry, taki jak lubię.
Tu już o nim było że wygrał konkurs koźlaków w Amsterdamie w 2006 i trochę o jego nazwie
Brązowe, mętne, słabo nagazowane, piana wysoka, sztywna i drobnobąbelkowa, średnio trwała.
Zapach palonosłodowy z lekką nutką winno-owocową.
Smak gorzko-palony, minimalnie owocowy, z posmakiem bardzo gorzkiej czekolady i lekko rozgrzewającym alkoholem. Czuje się że mocno chmielony a przy tym treściwy. Dobry koźlak, dosyć ostry, taki jak lubię.
Tu już o nim było że wygrał konkurs koźlaków w Amsterdamie w 2006 i trochę o jego nazwie