Sint-Servattumus, Het Groene Woud Speltbier

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

Sint-Servattumus, Het Groene Woud Speltbier

Alk. 5.6%, but. 0.33 l.
    Warzone ze słodu pilzneńskiego z dodatkiem orkisza (po holendersku spelt).
    Ciemnozłote, mętne, mocno nagazowane, piana taka że nalanie zajmuje kilka minut, trwająca w nieskończoność.
    Zapach jabłkowo-winno-kwaskowaty.
    W smaku ta kwaskowość jest minimalna, za to dominuje zdecydowany słód, przy niektórych łykach z chlebowym posmaczkiem ale takim nietypowym (to ten orkisz?), do tego trochę goryczki i rozgrzewający ale nienachalny woltaż.
    Attached Files
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Related Topics

Collapse

• pebejot
    Węgry, Székesfehérvár, Váralja sor 7679/2/A, Hübris Sörfőzde [bez wyszynku]
    pebejot
    W dawnym robotniczym mieście o prostej i wdzięcznej nazwie Székesfehérvár, oddalonym o nieco ponad 60 kilometrów od stolicy Węgier od kilku lat działa interesujący browar rzemieślniczy.
    W Székesfehérvár kiedyś produkowano Ikarusy (była to jedna z dwóch fabryk), teraz można napić...
    2022-09-13, 13:54
  • terragady
    fermentacja burzliwa trwajaca 1 dzien?
    terragady
    Witam,

uwarzyłem stouta/portera i pilsnera dzień po dniu, pilsner ładnie sobie chodzi, temp okolu 18 st, od soboty ładnie bulga. Stout natomiast zrobiony w niedziele rankiem, w niedziele pod wieczór zaczął ładnie bulgac, poniedziałek przebulgal ładniutko i szybciutko, natomiast...
    2015-11-03, 12:57
  • dadek
    Dania, Aarhus, Kannikegade 10-12, Sct.Clemens Bryggeriet
    dadek
    Browar restauracyjny znajdujący się w samym centrum starówki naprzeciwko monumentalnej katedry i obok pięknego budynku zabytkowego teatru. Można wejść właśnie z tej strony, ale jest też wejście od tyłu z pasażu nad kanałem, jednak dla wtajemniczonych gdyż informacji tam żadnej nie ma....
    2018-09-04, 00:38
  • wpadzio
    Hert Bier, Dubbel Leven
    wpadzio
    Hert Bier jest mikrobrowarem założonym w 2015 roku w miejscowości Putten, oddalonej o 20 km od Amsterdamu. Produkuje przede wszystkim piwa w stylach belgijskich. Dubbel Leven to ma się rozumieć najlżejszy z klasztorniaków. Piwo ma 7,7% alkoholu, tak więc dość wysoko jak na styl.
    ...
    2016-12-04, 19:35
  • dadek
    U Švelchů Sušice, Tmavá Emilka
    dadek
    Ekstrakt 13°.
    Ta Emilka nie jest tmavá ale zupełnie czarna, nie do przejrzenia nawet przez lampę nad stołem, jedynie przy samych brzegach kufla rubinowe refleksy.
    Piana piękna, ciemnobeżowa, wysoka na 6 cm, max gęsta, oblepiająca szkło grubą "firaną", długo trwająca...
    2016-10-17, 17:20
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...