De 3 Horne, Berkenbier Tripel

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

    De 3 Horne, Berkenbier Tripel

    Alk. 8.8%, but. 0.33 l. Piwo górnej fermentacji warzone z dodatkiem soku brzozowego (oskoła, bzowina), dofermentowane w butelce.
    Bursztynowe, mętne, średnio nagazowane, wysoka, sztywna i trwała piana.
    Zapach owocowy, kwaskowaty, słodowy, miodowy.
    Smak również owocowy i słodowy, wyraźnie miodowy (od brzozy?), bez kwaskowatości, słodkawy, z lekko rozgrzewającym alkoholem w posmaku, bardzo gęsty. Ciekawa sprawa.
    Attached Files
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !


    Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

    Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

    Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Przetwarzanie...
X