Volendam, Pijtje

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Volendam, Pijtje

Butelka 0,25 litra, alkohol 10,5 %, eks. brak, kapsel czerwony goły
    Kolor - brazowy bardzo brzydki, mętny z wielkimi pływajacymi "farfoclami", mało zachęcajacy do spożycia
    Piana - ecrii, drobna, średniowysoka i średniotrwała
    Zapach - super słodki
    Gaz - okey, ale przy otwarciu chciało uciec
    Smak - lekko winne z mocną słodyczą, mocno owocowe, średnia goryczka zagłuszona przez słodycz. Alkohol wyczuwalny, ale do "przełknięcia".
    Bardzo konkretne i sycące. Nic dziwnego, że rozlewane w malutkie buteleczki.

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 1941 - moje 995 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
      Pszczyna, Rynek 16, Brovar 16
      pebejot
      Nowy browar restauracyjny Brovar 16, znajduje się na uroczym Pszczyńskim rynku w odległości 1 km od dworca kolejowego.
      Mikrus mieści się małej, odnowionej kamienicy.
      Lokal jest połączony z lodziarnią i pensjonatem, więc można to miejsce dopisać do listy browarów z możliwością...
      2022-06-21, 13:02
    • heckler
      Černotín 45, Pivovar Chors
      heckler
      Do położonej nieopodal Hranic, małej mieściny Černotín 01.06 zawitałem już po raz trzeci, a wszystko to za sprawą powstałego w niej kolejnego browarku o tajemniczej nazwie Chors.
      Dwa pierwsze podejścia do browaru miały miejsce w niedzielę i teraz już wiem, że z góry spisane były...
      2019-06-18, 05:44
    • heckler
      Jaroměřice, Jaroměřice 23, Pivovar Vichr
      heckler
      Jaroměřice to średniej wielkości wioska leząca w kraju Pardubickim. W 2016 roku na jej obrzeżach dwaj panowie Vítězslav Vinkler, oraz Zdeněk Hrdina założyli browar VIcHR i rozpoczęli domowe warzenie piwa. Najwidoczniej warzone przez nich piwo okolicznym mieszkańcom zasmakowało i dla tego...
      2019-04-25, 05:56
    • darekd
      Wittmann, Schwarz-Weisse
      darekd
      Czarna pszenica z browaru z Landshut w Dolnej Bawarii.

Alk. 5,3%

Aromat - delikatna kwaśna kapusta, nie że brzydki to zapach, ale raczej niezbyt klasyczny w tym wypadku potem cierpkie owoce
      Piana - wysoka, niezbyt trwała, ale nie znika całkowicie
      Barwa...
      2019-01-20, 22:18
    • pebejot
      Promowa 8/10, Browar Tyniecki & Restauracja Tarasy Tynieckie (d. browar Extrakt)
      pebejot
      Nowy Krakowski browar restauracyjny wystartował w październiku z ofertą 3 piw.
      Browar Extract znajduje się w niezwykle atrakcyjnej lokalizacji na obrzeżach miasta, nad samą Wisłą w sąsiedztwie klasztoru benedyktynów.
      Dojazd jest możliwy komunikacją miejską - regularna linia...
      2018-11-13, 12:39
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...