Scheldebrouwerij, Jubileumbier 12,5 Jaar

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Scheldebrouwerij, Jubileumbier 12,5 Jaar

But. 0,33 litra, alkohol 6,5 %, eks.brak, kapsel firmowy browaru
    Kolor - ciemno miodowy, mętny
    Piana - średniobąblowa, średniowysoka, nie trwała
    Zapach - wyraźny słodko-miodowo-winny
    Gaz - okey
    Smak - średnio słodkie na początku potem coraz słodsze, wyraźnie owocowe,
    lekko winne, średnia goryczka
    Tylko do degustacji. Pycha.

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 1949 - moje 999 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Piwo:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• KrzysztofOl
      PG 4
      KrzysztofOl
      Niby byłem nie raz ale uniesień nie było. Dziś rewelacyjnie. Golden October sztos, Tafel pycha, dopiero dopijając szklankę poczułem na końcu posmak karmelu i ostatnia szklanka pils. Moim zdaniem ani czeski ani niemiecki ale bardzo dobry, mocno nachmielony.
      2023-10-11, 14:04
    • Shedao
      Zduny, Łacnowa 13, Browar Impuls
      Shedao
      Browar mieści się w restauracji działającej od 1992 roku. W czasie mojej wizyty - w grudniu 2022 roku - dostępne było tylko jedno piwo - Zdunowskie jasne, zwyczajny lagerek jakich wiele. Całkiem smaczny, w cenie bodajże 13 albo 15 zł za 0,5l (nie pamiętam już, uroki opisywania browaru po...
      2023-03-28, 11:28
    • yavo
      Armenia, Erewań, 10 Abovyan St, Beer Academy Etnograph
      yavo
      Lokal usytuowany naprzeciwko feralnego Kilikia Beerhouse, jednocześnie będący filią Beer Academy z ulicy Moskovyan (albo tamten jest filią tego, jak kto woli).

No soreczki, ale jeśli tutaj przy wejściu witam mnie rozchachany od ucha do ucha manager, a trzy kelnereczki rumienią się...
      2023-02-20, 15:48
    • Pancernik
      Ekwador, Banos, Eloy Alfaro, Entre Ambato Y Oriente, Leprechaun Pub Restaurante
      Pancernik
      Pełna nazwa lokalu to Leprechaun Pub Restaurante Cafeteria. To ważne, bo jest też klubodyskoteka Leprechaun .
      Nie mam pewności, czy to jest dobry adres - w każdym razie lokal mieści się na głównej ulicy imprezowej, dwa kroki od bazyliki - sanktuarium.
      Spory lokal dość ciekawie...
      2023-02-05, 19:38
    • Pendragon
      Policzmy wszystkie browary
      Pendragon
      Od dawna miałem zamiar doliczyć się ostatecznej liczby browarów w Polsce na przestrzeni lat.
      Granice wyznaczyłem sobie na lata 1989, 1945 i 1918/1920.
      Co do roku 1989 zostało to już omówione w pobocznym temacie.
      Tutaj chciałbym się zająć granicą na 1945r. Na II RP jeszcze...
      2018-04-23, 16:24
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...