De 3 Horne, Bananatana

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

De 3 Horne, Bananatana

Butelka 0,33 litra, alkohol 7 %, eks.brak, kapsel goły, piwo kat. S
    Kolor - pomarańczowy, lekko mętny
    Piana - drobna, średniowysoka, nie trwała, na dnie spore farfocle
    Zapach - lekko bananowo-rodzynkowo-słodki
    Gaz - za dużo (oranżada)
    Smak - wyraźnie słodkie, lekko bananowe, ciut rodzynek, ciut drożdży, lekka goryczka.
    Nawet smaczne - 3+

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 1968 - moje 1007 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Piwo:
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2008-12-17, 15:00.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Niemcy, Knallhütte 1, Hütt Brauerei
      dadek
      W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
      2024-09-03, 02:08
    • dadek
      Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
      dadek
      Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
      2024-10-23, 00:37
    • darekd
      Pinta, Of The Month Save The King
      darekd
      Special bitter z podserii sentymentalnej "Back in style" czyli powrotów do zapomnianych i niemodnych stylów.

5% alk, East Kent Golding

Miedziane. Ciut siarki na początek, słodowość w nosie, w ustach też sporo goryczki. Słodowość fajna lekko podpalane, miękkie...
      wczoraj, 23:38
    • e-prezes
      Pinta, Portermass Amburana
      e-prezes
      Piwo pod tą nazwą zadebiutowało gdzieś chyba coś koło 2019 roku, ale nie miałem możliwości spróbowania przez ostatnie lata. Z tego co pamiętam zawsze był to porter bałtycki dużego kalibru i leżakowany z drewnem/w beczkach. Wczoraj miałem możliwość spróbowania z kranu w warszawskiej...
      2025-01-19, 15:40
    • darekd
      Wiesen [Mashsee], Trainings Lager
      darekd
      Kontraktowiec z Hanoweru, to piwo uwarzyli w Bürgerliches Brauhaus Wiesen (Dolna Frankonia).

Ekstr. 12,8%
      Alk. 5,5%
      IBU 36

Chmiele: Simcoe, Crystal, Mosaic

https://shop.mashsee.de/p/trainingslager

Aromat - wyraźniejsza nuta owocowa od...
      2024-12-30, 23:05
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...