De Molen, Molenbier

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

De Molen, Molenbier

Alk. 9.2%, but. szampańska 0.75 l z korkiem.
    Warzone ze słodów jęczmiennych.
    Bursztynowe, drożdże zbierają się na dnie butelki, po mocnym zabełtaniu bardzo mętne, umiarkowanie nagazowane, piana bardzo wysoka i dosyć trwała.
    Zapach owocowy, winny, słodowy, intensywny.
    Smak owocowy, chyba z przewagą wiśni, słodowy, trochę z rozgrzewającym alkoholowym posmakiem, bardzo treściwy.
    Jeśli Streeckbier z tego samego browaru uznałem za dobrego lekkiego trójniaka, to Molenbier jest dobrym triplem pełną gębą!
    Attached Files
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
  • jacekwerner
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2004.05
    • 2851

Obecnie produkowana jest wersja z 7,5 % zawartością alkoholu. Pozostałe parametry : 160 Plato, IBU 49. Butelka 0,33 l. Do opisu lzkamila dodałbym solidną goryczkę, wyczuwalną od pierwszej chwili po skosztowaniu i pozostającą jeszcze długo w posmaku.
    Tak obecnie wygląda :
    Attached Files
    Ochotnicza Straż Piwna
    BAZA = 7446

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19260

Dość dziwne piwo. Smakuje jak mocniejszy bitter. Piana znikoma, opadła w okamgnieniu. Nasycenie nieduże, krótkie, więc i nie miało co podtrzymać tej mizernej piany. Mętnawe jak mało udane piwo domowe. Do tego duża ilość drobin drożdży. W smaku duża goryczka ziołowa. W aromacie na początku nieznaczne kwiatowo-owocowe nuty, potem już drożdżowe. Nie przekonało mnie to piwo! Parametry jak u przedmówcy.

Comment

Przetwarzanie...
      X