Piwo warzone dla lokalu Beer Temple według ich receptury. Piwo dostępne w lokalu z kranu. Ja otrzymałem wersję butelkową w prezencie od barmana, którą właśnie degustuje.
Piwo warzone z użyciem słodu pszenicznego oraz chmieli Amarillo oraz Simcoe.
6% alk. butelka 0,33l.
piana: obfita, nie udało się nalać na raz do kielicha, oblepia szkło, opadła do grubego placka na środku,
kolor: pilsowaty, lekko mętne, opalizujące,
zapach: cytrynowe nuty odchmielowe,
smak: tak jak w zapachu smaki cytrusowe, smaczna nienachalna goryczka, bardzo smaczne,
wysycenie: ok.
Na dnie butelki pozostał osad. Drożdżowy?
Uczcie się polskie browary jak warzyć piwa górnej fermentacji, tak aby nie był wyczuwalny alkohol a piwo było bardzo smaczne.
Piwo warzone z użyciem słodu pszenicznego oraz chmieli Amarillo oraz Simcoe.
6% alk. butelka 0,33l.
piana: obfita, nie udało się nalać na raz do kielicha, oblepia szkło, opadła do grubego placka na środku,
kolor: pilsowaty, lekko mętne, opalizujące,
zapach: cytrynowe nuty odchmielowe,
smak: tak jak w zapachu smaki cytrusowe, smaczna nienachalna goryczka, bardzo smaczne,
wysycenie: ok.
Na dnie butelki pozostał osad. Drożdżowy?
Uczcie się polskie browary jak warzyć piwa górnej fermentacji, tak aby nie był wyczuwalny alkohol a piwo było bardzo smaczne.