De Molen, Sladek Hopburst

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2008.03
    • 3607

De Molen, Sladek Hopburst

Mogę się poczuć elitarnie. Wypiłem 185 butelkę z 480 uwarzonych 7 października 2009 i zabutelkowanych 3 miesiące później. Na ecie pełne dane - ekstrakt początkowy 1058, końcowy 1012 - solidna 14, 6,2% alk. Chmielone Saazem. Kupione w Kopenhadze za jedyne 35 koron.
    Piana: tak kremowej, sztywnej i trwałej piany na lagerze to ja jeszcze nie widziałem
    Gaz: mniej niż więcej
    Kolor: 22,2 EBC, mętne, zielonożółtobrązowe - ciemna "gruszka"
    Zapach: żywiczno-chmielowy z nutką surowego mięsa
    Smak: 41,6 EBU, rzeczywiście goryczka wyraźna, szczególnie w posmaku, ale nie wykręcająca twarz, na początku lekka miodowa nuta, dosyć żywiczno-ziołowa goryczka, żatecki chmiel wyraźny
    Bardzo dobry lagerek - ale jednak żateckie chmiele chyba by się lepiej prezentowały w 10
    Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Related Topics

Collapse

• dadek
    Praha-Hostivař, U továren 31, Rodinný pivovar Vik
    dadek
    Po Hostivarach 1 i 2 to kolejny browar w tej okolicy Pragi ale tym razem rzemieślniczy. Zaczął funkcjonować we wrześniu 2020, a ja odwiedziłem jego siedzibę 2.10.2021 gdy to świętowano pierwszą rocznicę otwarcia. Najlepszy dojazd zapewniają kursujące tu co 10 minut pociągi, dojście od...
    2022-01-15, 03:06
  • darekd
    De Molen, Fresh Hop '18
    darekd
    DIPA, 18,2 % ekstr., alk. 9,2%, 54 EBU (IBU).

Chmiele - apollo, żatecki (saaz) oraz świeże szyszki z własnych upraw: cascade, chinook, willamette.

Pite pół roku po terminie.

Aromat - dżem (figi, brzoskwinie), sporo chmielu kręci w nosie, choć czas...
    2020-03-26, 19:54
  • heckler
    Olomouc-Řepčín, Řepčínská 340/105, Pivovar Twinberg
    heckler
    Twinberg to najnowszy Ołomuniecki browar. Swoją siedzibę ma w cichej i spokojnej dzielnicy Řepčín, przynajmniej tak było w sobotę.
    Na potrzeby browaru i restauracji została zaadoptowana jadalnia pobliskiego zakładu pracy. I tak do dyspozycji gości jest spory taras, oraz podobnej
    ...
    2023-05-16, 14:37
  • dadek
    Merklín, Za školou 383, Pivovar Petr Petružálek
    dadek
    Do Merklína nie dojedziemy pociągiem, choć taka stacja kolejowa znajduje się na sieci kolejowej České Republiky. Jednak jest zupełnie gdzie indziej bo koło Karlových Varů. Ten Merklín z browarkiem znajduje się około 30 km na południe od Pilzna, dojazd zapewniają autobusy ze stacji kolejowej...
    2023-05-16, 00:44
  • dadek
    Jičín, Hradecká 519, Minipivovar Jičín
    dadek
    Jičín jest zapewne znany większości, choć pewnie mało kto był w tym ślicznym miasteczku. Ale każdy w dzieciństwie lub ze swoimi pociechami oglądał przygody rozbójnika Rumcajsa, w której to kreskówce wygląd zabytkowego rynku i okolic został idealnie odtworzony. Nie było tu jednak browaru,...
    2025-01-10, 00:48
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...