Koningshoeven, Moreeke

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• darekd
    ? [Gryfus], Portowiec
    darekd
    Porter Bałtycki,
    21% ekstr.
    7,7% alk.

Aromat - suszone śliwki, karmel, potem pumpernikiel, trochę nut palonych
    Piana - wysoka, zwarta, beżowa, trwała, długi drobny kożuszek z wyraźniejszą koronką
    Barwa - właściwie czarna, pod światło bardzo ciemny rubin...
    2025-01-10, 02:40
  • Serokomlak
    Islandia, Hveragerði, Breiðamörk 2, Ölverk Pizza & Brewery
    Serokomlak
    Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie

„Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
    Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...
    2024-11-03, 01:56
  • kruger_nr1
    Abdysz-Ata, Red Sun Barchatnoje
    kruger_nr1
    Piwo o którym wiedziałem już w Polsce, jednak spróbować go w Kirgistanie nie było łatwo. Albo go po prostu nie było dostępnego w lokalu, albo to co nam podali raczej Red Sun nie było. W końcu jednak się udało skosztować piwa zarówno w wersji lanej jak i butelkowej , choć w butelce to...
    2023-11-19, 15:00
  • e-prezes
    Fortuna, Komes Strong Blonde
    e-prezes
    Nie bez szczypty złośliwości mówi się, że "belgia" (czytaj. belgijskie piwa) jest nudna. Jednym z pierwszych piw belgijskich, które w dawnych czasach wypiłem i całkowicie nie zrobiło na mnie wrażenia to był Duvel. Piwo w takim samym stylu jak to, które opisuję. Kupiłem (albo...
    2023-10-01, 16:32
  • e-prezes
    Brofaktura, Micro Hazy IPA
    e-prezes
    Po tym jak przedpremierowo wypiłem nanoIPA nakręciłem się na to piwo widząc je w sklepie. Tu 3,6% alk. czyli więcej niż w nanoIPA. W składzie płatki, słody żytni i owsiany, a do tego hoprate 12 g/l. W składzie też Amore Preta, Książęcy i Citra CRYO. Piwo jest hazy, "soczkowate"...
    2023-09-11, 15:51
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...