Ekstrakt wyjściowy 1.105 (34,1 P!!!)
Ekstrakt końcowy 1.041 (10 P!)
24,3 EBC
53,9 EBU
fermentowane drożdżami szampańskimi
butelkowane 1 kwietnia 2009, but. 723 z 1200 butelkowej warki.
Bomby i granaty, panowie i panie.
Piany nie ma. Po prostu nie ma.
Gaz umiarkowany
Kolor jasnobrązowoczerwony
Zapach zdecydowanie owocowy, lekko winna nutka, pachnie trochę jak domowa jesienna wieloowocowa marmolada, jeżeli mam rzucać nazwami owoców, to mi się jeżyna kojarzy, b. bogata gama nut zapachowych
Smak bardzo winny, z wyraźna jak na moc goryczką jak i sporą słodkością (ekstrakt końcowy), owocowy, raczej lepki, posmak lekko alkoholowo-ostry, w sumie złożony ten smak.
Piwo zdecydowanie deserowe - słodkie i treściwe. Bardzo dobre, ładnie przegryzione - mimo to nadal bardzo trudne, piwo do wypicia od wielkiego dzwonu.
Ekstrakt końcowy 1.041 (10 P!)
24,3 EBC
53,9 EBU
fermentowane drożdżami szampańskimi
butelkowane 1 kwietnia 2009, but. 723 z 1200 butelkowej warki.
Bomby i granaty, panowie i panie.
Piany nie ma. Po prostu nie ma.
Gaz umiarkowany
Kolor jasnobrązowoczerwony
Zapach zdecydowanie owocowy, lekko winna nutka, pachnie trochę jak domowa jesienna wieloowocowa marmolada, jeżeli mam rzucać nazwami owoców, to mi się jeżyna kojarzy, b. bogata gama nut zapachowych
Smak bardzo winny, z wyraźna jak na moc goryczką jak i sporą słodkością (ekstrakt końcowy), owocowy, raczej lepki, posmak lekko alkoholowo-ostry, w sumie złożony ten smak.
Piwo zdecydowanie deserowe - słodkie i treściwe. Bardzo dobre, ładnie przegryzione - mimo to nadal bardzo trudne, piwo do wypicia od wielkiego dzwonu.
Comment