Kolor: Mętny, trochę za ciemne [4]
Piana: Wysoka, puszysta, delikatna, choć ma zbyt lekki smak jak dla mnie [4]
Zapach: Po otwarciu butelki - okropny. Potem - może mam katar, nie czuję [2]
Smak: Orzeźwiająco - wodnisty. Kwaskowaty początek ok, a potem - nic. No może jakiś tępy smak pozostaje [2]
Wysycenie: Ok, pieści języczek ;] [4]
Podsumowując: porażka. Wziąłem, bo myślałem, że za taką cenę (4.2 w Carrefour/Gdańsk) myślałem, że dostanę coś ekstra. Dopiero w domu spojrzałem, że to KP ;///. Obolon 100x lepszy. Okocim Pszeniczny lepszy.
Przy pierwszym łyku miałem odczucie, że to taka przeciętna, solidna pszenica, ale wkrótce niemile zaskoczył mnie nieprzyjemny, tępy posmak. Zdecydowanie więcej spodziewałem się po tym piwie. Jeśli chodzi o łatwo dostępnego pszeniczniaka to zostaję przy Baltasie/Okocimiu.
Zdecydowanie wodnisty smak, zakończony gorzkawą - pestkową nutą. Jak na pszenicę to posmaków bananowo-goździkowych jak na lekarstwo... Temu piwu coś brakuje. Inna sprawa, że od zawsze pszenica smakuje mi latem, kiedy jest gorąco i pić się chce. Wówczas spożycie wzrasta... a teraz to mnie ciągnie raczej do koźlaków i porterów. Może wiec okoliczności picia złe. Tak czy inaczej zgodzę się z powyższym - bardziej mi podchodzi zarówno Baltas jak i Okocim - nie wspominając o Ciechanie.
Moja dziewczyna znalazła ostatnio na jakimś gruponie, czy czyms podobnym ofertę 20 butelek za 39,90zł z dostawą do domu. Wychodzi 2zł od sztuki. Chyba nieźle, co?
Moja dziewczyna znalazła ostatnio na jakimś gruponie, czy czyms podobnym ofertę 20 butelek za 39,90zł z dostawą do domu. Wychodzi 2zł od sztuki. Chyba nieźle, co?
Na pewno nieźle, ale o tym mogłeś już poczytać tu.
Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
Oczywiście, są takie same jak z tyskiego tyskiego .
Ale z tyskiego tyskiego Tyskiego?
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est 3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Ja również zamówiłem z Groupona i od wczoraj popijam. W cenie 1.65zł jest nie do przebicia, ani przez Leżajsk Pszeniczny, a tym bardziej nie przez Okocimia. Obołoń jest 2 razy droższy więc też nie ma porównania. Myślę że smakuje mi też lepiej niż Grafenwalder czy jak mu tam jest z Lidla (kiedyś był na promocji za niecałe 2zł więc w tej półce cenowej możnaby je porównać). Produkt do picia dla wypicia, nie dla emocji smakowych
Don't trust nobody, It will cost you much too much
Beware of the dagger, It caress you at first touch
O, all small creatures, It is the twilight if the gods
Comment