Oijen, Prominent

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Oijen, Prominent

Butelka 0,3 litra, alkohol 8,2 %, eks. brak, kapsel goły
    Kolor - ciemny miód, brudny
    Piana - drobna, wysoka, średnio trwała
    Zapach - wyraźny słodko-owocowo-winny
    Gaz - okey
    Smak - wyraźnie słodkie, spora nuta owocowa oraz miodowo-winna, średnia goryczka
    ukryta za w/w nutami
    % nie wyczuwalne, smaczne.

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 3928 - moje 1942 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
      Ukraina, Kijów, Vaclava Havla 6z, Zlak Brewery. [ Bez wyszynku]
      bastion
      Historia tego mikrusa jest pokręcona jak obecne dzieje Ukrainy. Browar rzemieślniczy Dva Kuma powstał w Severodoniecku w 2011 i tam działał kilka lat.
      Kiedy w 2014 zaczęła się zawierucha wojenna, właściciel postanowił przenieść technologie do Kijowa. Wraz z nią przyjechało dwóch
      ...
      2023-11-19, 17:21
    • slawekkazek
      Browary Ziem Północnych i Zachodnich w latach 1945 - 1952
      slawekkazek
      Najwyższy czas by zapowiedzieć nową książkę pt. "Browary Ziem Północnych i Zachodnich w latach 1945 - 1952" - a w zasadzie dwie książki, bo całe opracowanie będzie składać się z dwóch tomów, które ukażą się odrębnie. Na początek... tom II, czyli katalog. Tom I (synteza)...
      2023-06-14, 18:48
    • bastion
      Ukraina, Mikuliczyn, Hruszewskowo 89a, Pivovarnia Girskie.
      bastion
      Browar Motruk który działa w Mikuliczynie już dłuższy czas, osiągnął spory sukces. Na własne oczy widziałem jak całe autobusy wycieczkowe zwalają się do niego, wynosząc w petkach chyba setki litrów piwa i kwasu.
      Ciężko było się wstrzelić w czas gdy będzie bardziej pusto. Droga...
      2022-10-04, 21:26
    • darekd
      Český Brod, Ležák 12°
      darekd
      Historyczny browar w środkowych Czechach, który znowu warzy. Trwał tam jakiś zastój remontowy, bo o otwarciu słyszałem 10 lat temu. Potem cisza i tak po cichu zaczęli warzyć chyba w 2013 i chyba nadal się powoli rozkręcają. Fajnie, że takie miejsce zostało wskrzeszone.

www.pivovar-cesk...
      2022-07-14, 23:48
    • bastion
      Ukraina, Lwów, Płoszcza Rynok 36, 36 PO.
      bastion
      To ciekawe że piwnym turystom wizytującym Lwów, a zwłaszcza jego centrum, jakoś nie po drodze jest z browarem restauracyjnym ( chociaż w tym wypadku powinno chyba być napisane odwrotnie) mieszczącym się dosłownie rzut kamieniem od Pravdy Beer Theatru. Miejsce to oferuje własne piwo od początku...
      2021-12-06, 21:17
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...