W podtytule The Original Superior Hoppy Belgian Blond. Alk. 9.5%, but. jak zwykle bączek 0.33 l. Skład: woda, słód, chmiel (Magnum, Spalt, Saaz) i cukier. Dofermentowane w butelce.
Ciemnozłoty/pomarańczowy kolor, mętne, dosyć mocno nagazowane, piana taka że nalewanie zajęło parę minut, trzyma się bardzo długo.
Zapach wiśniowy i drożdżowy, bardzo mocny.
Smak potężnie owocowy, lekko drożdżowo-pszeniczny, słód zrównoważony z goryczką, zgodnie z nazwą pewnie mocno chmielone, dzięki temu nie czuć woltażu i kopie w czapkę znienacka Silny goryczkowy posmak trwa całe wieki.
Zarówno parametrami jak i smakiem trochę przypomina Hibernus Quentum z tego samego browaru, tylko że Hop-it jest zdecydowanie mocniej chmielony. Fajna wariacja na temat tripla, do powtarzania nie raz!
Ciemnozłoty/pomarańczowy kolor, mętne, dosyć mocno nagazowane, piana taka że nalewanie zajęło parę minut, trzyma się bardzo długo.
Zapach wiśniowy i drożdżowy, bardzo mocny.
Smak potężnie owocowy, lekko drożdżowo-pszeniczny, słód zrównoważony z goryczką, zgodnie z nazwą pewnie mocno chmielone, dzięki temu nie czuć woltażu i kopie w czapkę znienacka Silny goryczkowy posmak trwa całe wieki.
Zarówno parametrami jak i smakiem trochę przypomina Hibernus Quentum z tego samego browaru, tylko że Hop-it jest zdecydowanie mocniej chmielony. Fajna wariacja na temat tripla, do powtarzania nie raz!
Comment