Ekstrakt 25,4°, EBU 70,7, alk. 9,8 %:
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty.
Piana: Ciemnobeżowa, kawowa, średniowysoka, ale drobnopęcherzykowa. Długo utrzymuje się gruby, ochronny kożuch. Później gruby pierścień i niepełna warstwa.
Zapach: Intensywny, wieloowocowy, nieco tropikalny. Dużo amerykańskiego chmielu, tak, że w zasadzie nie czuć palonych akcentów. Po ogrzaniu są za to wstawki leśnych owoców. Bardzo ładny.
Smak: Kremowy, aksamitny i zarazem bardzo pełny początek. Po chwili staje się mocno palony, kawowy i świetnie uzupełnia to mocno cytrusowy posmak od amerykańskiego chmielu. Finisz bardziej gorzki, palony, ale czuć też nieco alkoholowej ostrości. Po ogrzaniu początek bardziej słodki, ale nie dziwi to przy takim ekstrakcie. Bardzo smaczne.
Wysycenie: Średnie.
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty.
Piana: Ciemnobeżowa, kawowa, średniowysoka, ale drobnopęcherzykowa. Długo utrzymuje się gruby, ochronny kożuch. Później gruby pierścień i niepełna warstwa.
Zapach: Intensywny, wieloowocowy, nieco tropikalny. Dużo amerykańskiego chmielu, tak, że w zasadzie nie czuć palonych akcentów. Po ogrzaniu są za to wstawki leśnych owoców. Bardzo ładny.
Smak: Kremowy, aksamitny i zarazem bardzo pełny początek. Po chwili staje się mocno palony, kawowy i świetnie uzupełnia to mocno cytrusowy posmak od amerykańskiego chmielu. Finisz bardziej gorzki, palony, ale czuć też nieco alkoholowej ostrości. Po ogrzaniu początek bardziej słodki, ale nie dziwi to przy takim ekstrakcie. Bardzo smaczne.
Wysycenie: Średnie.
Comment